Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem érik be a fügefáimon...

Miért nem érik be a fügefáimon a füge?

Figyelt kérdés
Tavasz végén nyár elején rengeteg füge van a fáimon a kertemben. Aztán egyszer csak eltűnnek. most az egyiket jól megmetszettem, és naponta figyeltem. Egyszer csak fél zölden lepotyogtak. A levelei zöldek, a fák gyönyörűek terebélyesek, de nyár végére eltűnik róluk a füge.

2022. jún. 15. 19:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
Napfény van?
2022. jún. 15. 19:38
 2/11 anonim ***** válasza:
59%

Azert mert olyan típusú fügefád van ami kizárólag a mediterrán országokban terem mivel ott él meg egyedül a fügedarázs nevű kis repülő lény, aki megtermékenyíti.

Másképpen : ezek nem jó fügefák itt Magyarországon, itt kertészetből vásárolj olyan fajtát amihez nem kell a fügedarázs. (beporzás)

2022. jún. 15. 20:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

2# vagyok, ezt olvasd át, érteni fogod:

[link]

2022. jún. 15. 20:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Közel 30 éve van egy fügefa a kertünkben és mindig terem és be is érik. A környéken mindenhol.
2022. jún. 15. 22:10
 5/11 anonim ***** válasza:
4# Mert az nem olyan fajta mint a kérdezőé.
2022. jún. 15. 22:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Akkorákra megnőnek a termései, mint egy kis dió...Azután kezdődik a baj....Napfény van nekik egész nap. nem sárgák a levelek és gyönyörű lombosak...
2022. jún. 16. 10:08
 7/11 anonim ***** válasza:

6# Mit nem tudsz megérteni a válaszokon???

Ez olyan bonyolult?

Ezek a termések mindig le fognak zöld allatotukban hullani és SOHA nem fognak beérni mert terméketlen a fa ezen az éghajlaton.

Amit lehet tenni:

Szakember OLTSA BE megfelelő füvével vagy vágd ki és ültess kizárólag kertészetből vásárolt fügefával.

De persze elhinni sem kell, kiírhatod itt százszor is.

2022. jún. 16. 13:50
 8/11 A kérdező kommentje:

7#

Okoskám, csak hogy ezeket is kertészetből hozták....Most vegyek megint és ugyanaz a hiba? Nem értetlenkedem, csak reméltem, hogy van valami másik megoldás....(Van egy ismerős kertészetem majd ott utána nézek - csak ritkán járok arra-.) A lényeg, hogy ki kell vágni őket ezek szerint...

2022. jún. 17. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:

8# Okoska🙂 NE vágjátok ki!!!

Írtam, be kell oltani!

Tehát nemes füge ággal.

Itt a linken látni fogod.

Azért remélem azt elhiszed, hogy az olaszok értenek hozzá.....!

[link]

2022. jún. 17. 13:48
 10/11 A kérdező kommentje:

7#

Köszi okoska! De azért meg ne sértődj!! Köszönöm szépen!

2022. jún. 21. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!