3/6 anonim válasza:
"A kaviár tisztított és sózott halikra, az orosz konyha különlegessége. " Forrás: Wikipédia - [link]
4/6 anonim válasza:
Van benne volgai fajta, halnak az ikrája. Kicsit hasonlít a kecskebogyóra, szemre. Mivel drága, maradunk a ruszlinál és a sprotninál.
6/6 Japán Gulyás válasza:
Luxus élelmiszer, a Szovjetunióban a kaviár és a vodka jelképezte a "ma kirúgok a hámból és elmulatom az összes pénzem" életérzést, de nyugaton is a felső-10.000 és uralkodó osztály fogyasztotta. Pirítóssal, felvágottakkal, tojással, patéban vagy nyersen jellemzően hideg előétel. Onnan tudtad, hogy egy szálloda tényleg luxus-e, hogy volt-e kaviáros fogás az étlapon. Azért volt drága, mert körültekintéssel kellett feldolgozni a halat és csak rövid ideig volt fogyasztható. Ma már jól tudják az ikrát adó halakat és a tartósítás sem akkora kunszt, így már inkább csak sznob, mint sem elérhetetlen élelmiszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!