Mennyiért veszitek a nem árstoppos húsok kilóját?
Csak kíváncsi vagyok.
Én a debreceni nagypiacon szoktam vásárolni, itt múltkor a csontmentes karaj és tarja kilója 1600-1700 körül volt, csirkeszárny 950, csirkecomb felsőrésszel 1150, lapocka 1350...
De láttam, hogy a Lidlben/Aldiban már 2000 ft körül volt a vákumozott disznóhúsok kilója, azért az nagyon durva volt, b@r gondolom, a piacon is felmegy majd idővel...
Felvásárlási árak:
-sertés 710Ft/kg
-vágómarha 669Ft/kg
-vágópulyka 447Ft/kg
-vágócsirke 359Ft/kg
Színhúskihozatal 50%, csontos hús esetén 70-75%, egyszerűség kedvéért 60%-al számolva, a feldolgozó meg tartsa meg az 5-10%-ot feldolgozói költségként.
A bolti árnak minden termék esetén ennyinek kéne lennie, ha nem mennek a profitra:
-sertés 1185Ft/kg
-vágómarha 1115Ft/kg
-vágópulyka 745Ft/kg
-vágócsirke 600Ft/kg
Érdekességképpen:
-Auchan egész csirke 1 074 Ft, a tanyasi meg 3 838 Ft
-Lidl Friss egész csirke 1 699 Ft
Durván 600Ft-ig az ÁFA szempontjából nincsen extra befizetés, a 600Ft feletti részből lejön a befizetendő ÁFA és a nyereségadó, a többi adózott profit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!