Hogyan csoportosítanátok az étvágyaitokat, tehát hogy milyen típusú ételeket kívántok?
Nyilván vannak alapízek: édes, sós, savanyú (én a csípőst is ide sorolnám) (ill. ezek kombinációjuk), amik után vágyakozik az ember. Aztán állagot tekintve: krémes, lédús állagú (gyümölcsök pl. narancs), ropogós, zsíros, stb.
Nyilván rengeteg ízvilág létezik, rengeteg kombinációval. Tehát lehet, hogy igen sokáig lehetne sorolni...
A kérdést azért tettem fel, mert szeretnék ötleteket gyűjteni étkezéshez (már igen-igen rég ettem huzamosabb ideig normálisnak nevezhető ételt és most nincs túl sok gondolatom, valamint nem minden alapanyagot tudok beszerezni (webshop-okból vásárlok).
Talán még válaszaitokban megírhatjátok, hogy mikor / milyen körülmények között/után kívántatok olyan (ízesítésű) ételt. Erre két saját esetet írok. Régebben futóedzéseken vettem részt és az edzés vége felé rendszerint zsíros ételek után vágyódtam. Másik eset: Metróval közlekedtem és rosszul voltam, fájt a hasam. Mozgólépcsőn felfelé haladva megéreztem a pékségből áradó kakaós sütemény(ek) illatát, amit nagyon megkívántam, de más alkalommal mindig undorodtam tőle, mert érződött a szagán, hogy tömény édes.
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Futás után, főleg ha melegebb van citromos italok után sóvárgok-vagy citromos fagyi- olyankor a zsíros étel gondolatától is felfordul a gyomrom.
Túrázás után, mikor csak sokat mentem, de nem nőtt meg nagyon a pulzusom, utána mindig valami meleg gulyáslevest kívánok kenyérrel (ropogós)- nem tudom miért- ha ilyenkor elmegyünk egy tűzrakó mellett és valaki éppen főz egyből ez ugrik be és kívánom.
Ősszel a sütőtök és csokitorta rajongásom jön elő :D szerintem mert a városban folyton látom a plakátokon ezeket a pitéket meg lattékat- tudat alatt tuti kihat.
Munka közben vmiért mindig főzeléket ebédelnék- nyilván van élet azon túl is, de ha a szívemre hallgatnék, még mindig a jó öreg a menzás kajákat enném (valószínűleg a jó gyerekkori emlékek miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!