Mennyire veszélyes az élelmiszerekben előforduló mikotoxin és penészgomba általi méreganyag?
Rendben de 1. akkor sokkal alaposabban kellene népegészségügyileg szűrni, 2. gondolom a mértéke és az alany fogékonysága is számít ha megeszi.
3. sok méreganyag van még az élelmiszerekben ezen kívül is, ez különlegesen veszélyes vagy a többi is legalább ennyire?
PL. hormonok nehézfémek gyógyszermaradványok antibiotikumok stb.
Mérik rendesen- de mondjuk otthoni és organikusan termesztett nem ellenőrzött élelmiszernél gyakoribb. Egy élelmiszermérnök ismerősöm is mondta, hogy ezerszer inkább eszik hagyományos bolti kaját,mint nem ellenőrzött cuccokat-ezekben lehet nehézfém is pl. gyökérzöldségekben stb.
A mikotoxin, tehát gombatoxin azért veszélyes, mert komoly szervi károkat okoz-mondjuk ha elémraknak egy hormonos tejet, vagy egy gombafertőzött rozskenyeret értelemszerűen nem az utóbbit enném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!