Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A sima natúr joghurt hasonló...

A sima natúr joghurt hasonló ízű lehet mint egy közép kategóriás tejföl?

Figyelt kérdés
Szóval végülis 2 savanykás ízű sűrű krémes tejkészítmény... Majdnem ugyanolyan, nem?

2022. márc. 5. 14:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
nagyon nem, a joghurt sokkal savanykásabb, más az állaga, krémessége
2022. márc. 5. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Nem, mégcsak nem is hasonlítanak egymásra.
2022. márc. 5. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A legfőbb eltérés a zsír tartalommal, joghurt 3,5 % körül van, tejföl pedig normál esetben 20%-os, de a félzsíros is 12%.

Ez azért az izén és állagán is erősen érződik.

2022. márc. 5. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Miért nem veszel egyet, nem aranyárban van. Nincs rá 70-100Ft-od? A két terméknek köze nincs egymáshoz, semmilyen összehasonlításban.
2022. márc. 5. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
15%
Ha ízre nem is, de a bolti tejföl állagra hasonló
2022. márc. 5. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Vegán hosszú idő óta, már elfelejtettem ezeket a dolgokat. Most házilag akarok valami savanykás élő kultúrás szójatejes dolgot kreálni, aztán épp ennek olvasgatok utána, ezért merült fel bennem. Úgy látom, ami hasonló, hogy mind a kettőben ugyanaz a tejsav baktérium van. Vegán receptekben pl. sokszor tökmindegy, h a receptbe növényi tejföl, vagy szójajoghurt kerül.
2022. márc. 5. 15:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Tehát a joghurt kevésbé teltebb ízű (mert alacsonyabb a zsírtartalma), viszont savanyúbb? A tejföl meg krémesebb, teltebb, zsírosabb, és kevésbé savanyú?
2022. márc. 5. 15:09
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
Akkor a kérdésed ezekre a "növényi tejtermékekre" :D vonatkozik igazából?
2022. márc. 5. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

#7 Kb.

De a kémhatásuk is más, így eltérően hatnak a többi élelmiszerre, (pl. pácolásnál) hőbehatásra is másképp reagálnak..

2022. márc. 5. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Húú :D szóval... elsősorban az ízvilágát szeretném utánozni a tejfölnek.


Nagyon érdekel mostanában a fermentálás, fermentált élelmiszerek, gondoltam beoltok házi szójatejet tejsav baktériummal, esetleg kókuszolajjal növelem a zsírtartalmát (ezzel kb utánoznám is a tejfölt, mert ha rákeresel az összetevők: zsíros tej/tejszín, tejsav baktérium), viszont a neten található ilyesfajta eljárással készült receptek inkább joghurt néven futnak, ezért érdekelt, hogy ha házi joghurt receptre keresek rá, akkor mennyire lövök mellé, végülis szinte ugyanúgy készül, szinte ugyanaz az összetevő lista, ezért érdeklődtem, de akkor szerintetek tök más mégis a kettő 🤷‍♀️

2022. márc. 5. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!