A sima natúr joghurt hasonló ízű lehet mint egy közép kategóriás tejföl?
A legfőbb eltérés a zsír tartalommal, joghurt 3,5 % körül van, tejföl pedig normál esetben 20%-os, de a félzsíros is 12%.
Ez azért az izén és állagán is erősen érződik.
#7 Kb.
De a kémhatásuk is más, így eltérően hatnak a többi élelmiszerre, (pl. pácolásnál) hőbehatásra is másképp reagálnak..
Húú :D szóval... elsősorban az ízvilágát szeretném utánozni a tejfölnek.
Nagyon érdekel mostanában a fermentálás, fermentált élelmiszerek, gondoltam beoltok házi szójatejet tejsav baktériummal, esetleg kókuszolajjal növelem a zsírtartalmát (ezzel kb utánoznám is a tejfölt, mert ha rákeresel az összetevők: zsíros tej/tejszín, tejsav baktérium), viszont a neten található ilyesfajta eljárással készült receptek inkább joghurt néven futnak, ezért érdekelt, hogy ha házi joghurt receptre keresek rá, akkor mennyire lövök mellé, végülis szinte ugyanúgy készül, szinte ugyanaz az összetevő lista, ezért érdeklődtem, de akkor szerintetek tök más mégis a kettő 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!