Miért olyan hosszú a spagetti, amilyen? És egyáltalán, mi a névleges hossz?
25-26 cm hosszú spagettiket mértem, ami arra utalhat, hogy 10 inch a névleges hossz.
Lehet, hogy amerikaból származik a spagetti hossza?
Ha már itt tartunk, a hossz szórásáról van valakinek információja?
9: Ez fontos észrevétel. Apropó. Az angolszász mértékegységek követői nagyon be vannak keszülve.
10: tehát, ha egy szál 26 centis spagettit tekerek fel, az egy falat?
Sőt, a tésztaszedő kanál (az a hullámos szélű, melynek közepén lyuk van) -közepén a lyuk valóban egy fejadag spagetti. Azaz: a száraz, főzés előtt lévő tésztából amennyi belefér a lyukba -az egy adag. Valami DIY oldalon olvastam, és egyszer kipróbáltam. És valóban.
Azóta úgy mérem ki az adagot (adagokat).
A modern száraz spagetti hosszát a tárolás határozza meg. Ha ripityára törik, az nem jó, szóval ki lett kísérletezve ez is.
A friss tészta általában hosszabb, mert ameddig nyeklik nyaklik, nem áll ki a fazékból.
Mint minden tészta ételnél,itt is az a fontos, hogy a szósz meg a feltét tapadjon hozzá.
Szóval a legtöbb tészta vagy hosszú-vékony, vagy rövid de lukas/texturált.
Kivétel a lasagne, de az meg általában rakott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!