Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért olyan hosszú a spagetti,...

Dagadozó Agy kérdése:

Miért olyan hosszú a spagetti, amilyen? És egyáltalán, mi a névleges hossz?

Figyelt kérdés

25-26 cm hosszú spagettiket mértem, ami arra utalhat, hogy 10 inch a névleges hossz.


Lehet, hogy amerikaból származik a spagetti hossza?


Ha már itt tartunk, a hossz szórásáról van valakinek információja?



2022. febr. 16. 21:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

9: Ez fontos észrevétel. Apropó. Az angolszász mértékegységek követői nagyon be vannak keszülve.


10: tehát, ha egy szál 26 centis spagettit tekerek fel, az egy falat?

2022. febr. 17. 17:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A spagetti lényege hogy minél hosszabb legyen. Azért lett 25-30 centi mert a mai lábasokban ezt lehet kényelmesen főzni. Régen nagyobb lábasokat használtak mert jellemzően több generáció élt együtt így akkor az 50 centis megfőzése nem jelentett gondot.
2022. febr. 17. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
a 10-es vagyok, az 50 cm-esre értettem az egy falatot
2022. febr. 17. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Sőt, a tésztaszedő kanál (az a hullámos szélű, melynek közepén lyuk van) -közepén a lyuk valóban egy fejadag spagetti. Azaz: a száraz, főzés előtt lévő tésztából amennyi belefér a lyukba -az egy adag. Valami DIY oldalon olvastam, és egyszer kipróbáltam. És valóban.

Azóta úgy mérem ki az adagot (adagokat).

2022. febr. 18. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
14: Ez álati! Köszi az infót! Az ilyen dolgok miatt érdemes gyakorizni.
2022. febr. 19. 11:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Aranyos vagy kérdezö, hogy így tudsz lelkesedni! De a gyakorizás közben néha tényleg egész érdekes infók is elökerülnek!
2022. febr. 19. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

A modern száraz spagetti hosszát a tárolás határozza meg. Ha ripityára törik, az nem jó, szóval ki lett kísérletezve ez is.


A friss tészta általában hosszabb, mert ameddig nyeklik nyaklik, nem áll ki a fazékból.


Mint minden tészta ételnél,itt is az a fontos, hogy a szósz meg a feltét tapadjon hozzá.

Szóval a legtöbb tészta vagy hosszú-vékony, vagy rövid de lukas/texturált.


Kivétel a lasagne, de az meg általában rakott.

2022. febr. 19. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!