Melyik gyümölcsjoghurtok nem élőflórásak?
Mostanában nem nagyon látom, hogy feltüntetnék ezt a dobozokon.
Miből lehet tudni, hogy egy joghurt élőflórás-e, vagy nem?
Nagyon szeretem a joghurtokat, viszont élőflórásat most egy darabig nem ehetek.
De akkor az élőflórásokat miért reklámozták így külön?
Például úgy tudom, régen a Szívecskés joghurt nem az volt. Vagy én tudom rosszul?
Ha a baktériumokat kell kerülnöd, semmilyet nem ehetsz. Amire nem kerül rá az élőflórás cimke, az nem azt jelenti, hogy biztosan mindent kiöltek belőle, csak hogy kevés van benne ahhoz, hogy ezzel reklámozzák. Illetve ide tartozik a tartalmazHAT kategória is.
Kérdés, hogy miért nem eheted.
Parasztvakítás.
Mint a koleszterin mentes étolaj. Talán a floriolt reklámozták így...
Természetesen nem létezik olyan étolaj, amibe lenne koleszterin. :)
Joghurtot nem tudnak baktérium nélkül készíteni, az meg életben marad!
Igen, a baktériumokat kell kerülnöm.
Ha pasztörözik, az elvileg ezeket kiöli. Legalábbis az ápolónő mondta, hogy régebben volt kettő, ami köztudottan nem élőflórás volt. De már elvileg ezek nincsenek.
Miért kellene minden tejterméket kerülnöm, amikor csak kefirt, élőfloras joghurtot, penészes sajtot, és házi tejterméket nem ehetek?
Minden olyat igen, ami pasztőrözött tejből készül, vagy pedig utólag hőkezelik.
#8: De kész joghurtot gondolom lehet hőkezelni. És arra gondoltam, hátha valaki ismeri a gyártási folyamatokat, és tudja, melyik ilyen.
Biztosan van ilyen, ha nem lenne, akkor ugyanúgy tiltólistán lenne egyértelműen, mint a kefir. Szerintem... Úgy van megfogalmazva, és úgy is mondták, hogy pasztőrözött tejet, tejtermékeket, például joghurtot lehet enni.
És bocs, a kifakadásom, ami alapján értetlennek tűnök, annak szólt, aki azt írta, kerüljek minden tejterméket. Ugyanis a kérdésem nem erre irányult.
"joghurtot gondolom lehet hőkezelni."
Hát... valami nagyon óvatosan, vagy kell bele valami extra "kötőanyag" mert amúgy érdemi hőkezelésre "széthullik" okádék állagúra.
vagy utólag valahogy homogenizálják... Nem tudom. De azért annyira nem egyszerű, mint tejet pasztörizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!