Mennyibe kerül a savanyúkáposzta kilója? Legolcsóbb helyen?
Nem ismerem az otthoni árakat, de roppant egyszerű káposztát savanyitani.
Persze ha a körűlmények megengedik.A lereszelt káposztára rétegekben SÓT
kell hinteni, jól ledöndölni egy ruhát teriteni rá,FA LAPOT és arra sulyt tenni. Egy nagy követ.
Egy kiló káposztáhos cca. 1o dkg SÓ elég, de van aki többet használ. FÁVAL azért kell letakarni, és nem rétegezett fa-rost lemezzel mert a káposzta átveszi annak az izét is.Van aki tesz még bele f.borsot és más fűszert, és egy kis zellert, sárgarépát stb. is.
KÉT HÉT kell neki,az első hét végén a letakaró ruhát és a falapot stb. le kell venni, megmosni és ujra visszatenni. Figyelni kell hogy a káposztát mindég "a saját folyadéka" lepje el, amit vizzel pótólni kell ha az elpárolgott.
3 hozzáfűzés:
2-3 nap múlva már csipegethető ha meleg helyen erjeszted,
Én pl hatalmas üvegben készítem, mint a kovászosuborkát
A legfontosabb pedig hogy semmiképpen NE jódozott só legyen!!!! (gátolja a természetes fermentációt)
Kezeletlen sót kell vásárolni.
Kérdező : Nem neked szólt.
Te már rég megtudtad azt amire kíváncsi voltál.
Mivel itt bőven van hely és valaki belement a házi készítésbe, ezért kiegészítendő és edukációs célzattal írtam amit írtam (jódozott só nem jó stb) hogy ha valaki ennek alapján fogna neki a készítésnek, akkor ezt fontos tudnia a siker érdekében.
Te meg idegbeteg vagy, szimplán. 😜
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!