A régi finom kemény parenyica sajtot ki gyártotta és ha megszűnt melyik hasonlít hozzá?
Figyelt kérdés
Emlékszem finom sós volt, kemény és szálasodott ahogy göngyölödött lefelé. Amit kipróbáltam a boltban mind ilyen lágyabb és ízetlenebb. Gondolom már nem gyártják. Van ami megközelíti legalább?2021. nov. 25. 15:36
1/7 anonim válasza:
Sparba és CBA-ba lehet kapni most is. Csak én sose veszek, mert nem szeretem.
2/7 anonim válasza:
nagyobb hipermarketekben találsz szlovák gyártmányt - az talán még hasonlít a régire...
3/7 anonim válasza:
Van még, teljesen jó, olyan, mint régen.
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
Ha a boltban lévö lágy, íztelen parenyicát még legalább fél évig hüvös, száraz helyen tárolod, akkor lesz belöle finom sós, kemény és szálasodó. A gond ugyanis, hogy nem érlelik elég ideig, azért nem jó.
6/7 anonim válasza:
#5: sajnos pontosan ez a helyzet! De nemcsak a parenyicával...
EGy ismerősöm hetekig érleli a trappistát, tömény sóoldattal ecseteli, hogy ne penészedjen. 2 hónap múlva már finom, érett sajt lesz...
Amit a boltban lehet kapni, azok kb. 24 órát "érlelt" trappisták. :(
7/7 anonim válasza:
6-os: egy (külföldön élő) ismerős járt így a trappistával: megkérte egy rokonát, hogy vegyen neki egy egész, lefóliázott sajtot, mielőtt jött volna Magyarországra. Aztán közbejött neki valami és 4 hónappal később tudott csak eljönni, a sajt meg addig a panelban a spájzban felejtődött. Amikor eljött érte, az egész fel volt fújódva, mint egy labda, ezért itt megkezdte, hogy romlott-e vagy ehető, és kiderült, hogy nem csak ehető, de kifejezetten finom, ízletes, lukacsos sajt lett belőle, azaz olyan, amilyennek lennie kellene, ha rendesen érlelnék az üzemekben és nem az általad említett "24 órás sajt" lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!