Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lekvár meddig áll el felbontva...

Lekvár meddig áll el felbontva? + Hűtőben vagy nem hűtőben kell tárolni?

Figyelt kérdés

2021. nov. 19. 12:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A rendes, házi lekvárról tudok nyilatkozni.

Az felbontás után a kamrában hónapokig (1-2) is eláll még, ha nem kerül bele szennyeződés (nem nyúlsz bele morzsás vagy nyálas kanállal) és rendesen vissza van zárva.

2021. nov. 19. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
93%
Az enyém rendetlen házi lekvár. Csak gyümölcs van benne, minimális cukorral. Hőkezeléssel van tartósítva. Felbontás után egy-két héten belül meg kell enni, és hűtőbe kell tenni közben. Se sok cukor, se tartósítószer. Egy hónap múlva sajnos megpenészedik, ha véletlenül megfeledkezünk róla, és elbújkászik a hűtőben.
2021. nov. 19. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Saw Gerrera válasza:
100%
Csatlakozom az elsőhöz. A rendes, házilag tisztességesen kifőzött, elegendő cukrot tartalmazó lekvár hónapokig eláll bontás után a konyhapulton, viszont a bolti vacak két-három hét után simán megpenészedik. Gondolom a két viselkedés között a cukor aránya a titok nyitja
2021. nov. 27. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen #3-as, a cukor tartósít. Nagyon jól érzed a dolgot. Sajnos a családomban több olyan családtag is van, akiknek nagyon vigyázni kell a súlyukra. Van akinek a pajzsmirigy betegsége miatt szaladnak fel könnyen a kilók, van aki csak a mértéket nem tudja tartani. Emiatt kell a lekvárnak is alacsony cukor tartalmúnak lenni. folyamatos kóstolgatással csak éppen ennyi cukrot teszek a gyümölcspéphez ami kellemes gyümölcsös ízélményt ad majd lekvárként. Ezt már kitapasztaltam az idők folyamán. Meg egy kis citromlevet teszek még bele, ízfokozónak, hogy az édes ízélmény intenzívebb legyen. Van olyan körte lekvárom, ahol gyümölcspép kilónként csak 5 deka cukor van benne. Az én nagymamám meg minimum 50 dekát tett bele kiló pépenként, hogy elálljon. Na, ez az 5 deka cukor kevés ahhoz, hogy ne romoljon meg. Az 50 deka elég lenne.

Aztán kidunsztolom, kap 30 percet 90 fokon - és ennyi. Se tartósítószer, se sok cukor.

2021. dec. 3. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!