De mitől színes a karfiol? [link]
"Mitől színesek?
Mindenkit megnyugtatunk, nem ételfestéktől. A számos árnyalatban létező lila karfiol az anthocianin nevű antioxidánstól kapja csodás színét, ugyanez az anyag található meg például a vörös káposztában is. A narancssárga szín először Kanadában jelent meg 1970-ben, de ezután még évekig kísérleteztek a termesztők, amire széleskörűen elterjedt. A szín egy genetikai mutáció eredménye, ennek köszönhetően a növény több béta-karotint tartalmaz, valamint 25%-kal több A-vitamin található benne, mint a hagyományos fehér karfiolban.
Milyen az ízük?
A színes karfiol állaga teljesen megegyezik a fehérrel, ízében is csak apró eltérések észlelhetők. A narancsszínűt „cheddar” karfiolnak is nevezik, ám egyáltalán nem emlékeztet erre az aromás sajtfélére. Íze lágy, kissé édes és krémes. A lila karfiol is hasonló ízjegyekkel bír, ebben még némi diós aroma is felfedezhető."
És a kép róluk: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!