A nyers csirkehús minden esetben veszélyes az emberre?
Figyelt kérdés
vagy csak akkor, ha alapból beteg volt a csirke?2021. okt. 18. 18:02
2/5 anonim válasza:
Csak akkor ha megeszed
Amúgy baktérium akkor is keletkezhet később a húson ha az állat teljesen egészséges volt pl szalmonella
3/5 anonim válasza:
Elvileg minden nyershús veszélyes az emberre. Ennek ellenére mégis vannak ételek, amik nyershúst tartalmaznak. Pl. tatárbifsztek. Igaz, az marhából van.
4/5 anonim válasza:
A csirkék nagy része fertőzött campylobacterrer és szalmonellával, így igen, az.
5/5 anonim válasza:
Sok baci él a csirkékben, de ez nem az izomszövetben található, hanem a bélcsatornában (pl. Campylobacter jejuni - ennek még a neve is utal arra hogy hol él, a jejunumban vagyis a vékonybél éhbél nevű szakaszán). Ezek nem okoznak tüneteket minden állatban. Viszont a bacik a feldolgozás során kerülnek a hús felületére, ahol szennyeződhetnek ürülékkel, nyilván nem fertőtlenítenek minden egyes csirke után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!