Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A chilipaprikámból készülök...

A chilipaprikámból készülök port darálni. Beledaráljam a magokat is, vagy csak a húsát?

Figyelt kérdés
2021. okt. 17. 10:27
 1/2 anonim ***** válasza:
80%

A magokkal lesz igazán csípös, maga a paprikája nem annnyira.


De nagyon figyelj, a darálót csak pár perc múlva nyisd ki, mert különben szemed-szád SZÓ SZERINT tele lesz az erös paprikaporral, ami igen komoly reakciókat okozhat.

2021. okt. 17. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
74%

Javítsatok ki, ha rosszul tudom, de a magnak nincs kapszaicin tartalma. Csak azoknak az "ereknek", amelyeken a magok vannak. Ezért szokás az erős paprikákból csak kirázni a magot, és nem kibelezni késsel.

Így nincs értelme bele tenni a magokat, pluszt nem ad hozzá. Bár a magnak viszont van olajtartalma.

2021. okt. 17. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!