Tejföl vagy tejfölös étel meddig hagyható hűtés nélkül?
Tegnap este csináltuk meg mára az ebédet, rakott ételt, benne tejföllel. Sajnos későn álltunk neki, este 11 körül vettem ki a sütőből, kivittem az udvarra hűlni, de ott is meleg volt, így nem mertem a hűtőbe rakni, végül a konyhapulton maradt. Fél 4 körül megébredtem hajnalban, gyorsan kimentem és beraktam a hűtőbe, ott volt ma ebédig.
Ebéd óta nem érzem magam túl jól, hogy finoman fogalmazzak.
Lehet az oka a melegben hagyott tejföl? Mennyi időt kellene annak kibírnia szobahőmérsékleten?
(Esetleg ha valakinek van tippje, hogy ilyen esetben le lehet-e hűteni hamarabb egy nagy adag kaját a hűtő tönkretétele nélkül, akkor szívesen olvasnám azt is. :D )
ELég valószínütlen, hogy bármi baja is lett volna a kajának ennyitöl.
Tipp ételek gyors lehütésére: az ételt edényestöl sok hideg (akár jeges) vízbe állítod (figyelni kell, hogy ne folyjon bele), esetleg egyszer-kétszer cseréled a vizet alatta. Így kb fél óra-óra alatt lehül annyira, hogy betehetö a hötübe.
A tejfölnek simán bírnia kellene egy napot szobahőmérsékleten, de előfordul, hogy már fél nap után romlásnak indul. Ilyenkor biztos, hogy már eleve nem stimmelt valami vele. Mostanában több tejfölt is visszahívtak mikrobiológiai szennyeződés miatt, ami gyomorpanaszokat okoz. Bár elvileg már ilyen nem lehet a boltokban, de ki tudja...
A meleg ételt én is vízben szoktam hűteni, hogy be lehessen tenni a hűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!