Szeretitek a brokkolit? Nem szeretitek de azért megeszitek? Ilyenkor hogyan veszitek rá magatokat hogy megegyétek?
Én pizzán és krémlevesnek nagyon szeretem, párolva annyira nem jött be, de ha keverve van valami mással akkor megeszem.
Az ilyen tipikus nem szeretem ételeket (nálam ez erőteljesen a spárga) sehogy nem eszem meg, mivel már a szagától is rosszul vagyok. Ami tényleg ennyire nem jön be azt nem szabad erőltetni.
Imádom. Szerecsendiós vízben kell megfőzni.
Currys tejszínnel istenkirály.
Lazac mellé tésztával nagyon finom.
Szerintem a brokkolit azzal rontják el, hogy túlfőzik/túlpárolják. És akkor egy amorf, pépes massza lesz belőle. Ráadásul még nem is fűszerezik többnyire.
Nagyon kevés ideig kell főzni/párolni, hogy egyben maradjon, és nagyon finom tud lenni, bátran lehet fűszerezni is. Pl. tésztasalátába nagyon finom.
Vagy egy tálban a rózsáit fűszerekkel és kis olívaolajjal összeforgatom, majd sütőben, sütőpapíron megsütöm.
A 7-esnek igaza van, nem szabad agyonfözni!
Viszont rengeteg módon el lehet készíteni, sütni, fözni, párolni, kirántani, levesnek, és sok módon lehet füszerezni, így sokféle ízt lehet kihozni belöle.
De csak enyhén megpárolva, kevés sóval ízesítve is kifejezetten finom.
Szeretem én is.
Krémlevesnek nagyon finom. Csak bors, és jó sok fokhagyma kell hozzá, és persze egy leveskovka. Turmixolni, és kész. Kis pirított kenyérkockával, reszelt sajttal isteni.
Rántott karfiol/brokkoli, rakott karfiol, brokkoli a kedvenceim. Tényleg számít meddig főzöd, és hogy hogy fűszerezed.
Én delikátos sós vízben szoktam főzni, és kirántás előtt még pluszban egyesével nyakon öntöm őket ételízesítővel, borssal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!