Ez a gomba ehető? (kép)
2021. aug. 27. 16:18
2/8 anonim válasza:
Kérdez meg egy gombaszakértőt!!
Úgy a legbiztosabb.
3/8 anonim válasza:
Az én kertemben is szoktak nőni néha érdekes gombák de eszembe nem jutna megenni
4/8 anonim válasza:
Kerti susulyka gomba.
Mérgező!
Első blikkre a kép alapján. De ha beviszed egy gomba szakértőhöz pontosabb választ fogsz kapni.
5/8 anonim válasza:
Susulyka vagy szegfűgomba az alját kellene látni hogy megtudjuk.
6/8 anonim válasza:
Ahogy írták, susulyka, vagy szegfű gomba. Az egyik mérgező, a másik ehető, finom. Kérdezz meg egy szakértőt személyesen.
7/8 anonim válasza:
Szerintem vidd el szakértőhöz, bár más kérdés, hogy szerintem 3 ilyen apró gombával nem érdemes foglalkozni, még egy normál adag rántottába is épp csak valami.
8/8 anonim válasza:
Szegfűnek tűnik, de mint írták látni kéne alulról. Jellegzetes fűszeres illata van.
Egyébként a szegfűgomba finom ehető és árusítható gomba, ilyenkor eső után tömegesen terem.
Mindenképpen ellenőrizni kellene hozzáértővel, mert a hozzá hasonló susulyka, akár halálos mérgezést is tud okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!