Sárgarépát hogyan lehet legjobban tárolni? Szeretnék 5-10 kg répát 1-2 hónapig frisse tartani.
1-2 hónapig száraz helyen, ládában, sima, pergő, száraz homokban eláll.
Régen ameddig nem volt fagyasztó, így tárolták télire a nyári termést.
2-es: az egyetlen gond, hogy ez az "érett" zöldségre érvényes, a friss, fiatal nem áll el így!
A helyes megoldás az 1-es módszere, a fagyasztóban akár egy évig is eláll minöségromlás nélkül, másként meg pár nap alatt megpenészedik vagy megrohad.
#3
Hol írta, hogy fiatal répát akar eltenni? Lehet, hogy normálisan kifejlődött érettet.
De mindegy is, ha van 10 kg répának helye a fagyasztóba, felőlem teheti, viszont a sárgarépa nem túl jól fagyasztható, akárcsak a krumpli.
Mivel a múlt télen 1 kg gyönyörű sárgarépa volt folyamatosan 100-110Ft-ért a Lidlben, nem hiszem, hogy egy évig fagyasztgatni 10 kg-t anyagilag megérné(áram, hely)
De te biztosan jobban tudod, mint a vidéki szülők, nagyszülők, dédszülők, akik 40-50 kg-t tudtak biztonságosan eltárolni fagyasztó nélkül, az újabb termésig.
3
Hát.. azt vettem észre,hogy még hűtőben is eláll,ehető marad akár másfél hétig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!