Mi lesz a vasárnapi menüd?
3!
Milyen az a betyarfalatok? Érdekesen hangzik
Most tipikus vasárnapi menü lesz.
Húsleves amibe extra sok brokkoli lesz mert akciósan tudtam venni :D
Rántott szelet, rántott patiszon, kukoricás rizs, káposzta saláta
Betyárfalatok:
kb egy kiló (fejenként egy szelet) friss tarja 2-3 darabra vágva
egy kisebb fej hagyma össze darabolva
2-4 gerezd fokhagyma
egy flakon ketchup
1 dl bor vagy víz
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a húsokat és fehéredésig sütjük, felöntjük a borral.
Rádaraboljuk a fokhagymát, hozzátesszük a ketchupot, sózzuk, tehetünk rá paprikaport is egy keveset, aki szereti pici cukrot, és fedö alatt kis lángon addig pároljuk, amig a hús megpuhul, és a szaft szine pirosról sötétbordósra és sürüre változik (1-2 óra a tüzhelytöl függöen) Közben többször óvatosan megkeverjük, nehogy leragadjon.
Közben fejenként egy (rendes, igazi húsból készült) virslit hosszában és keresztben kettévágunk, a negyedeket bevagdaljuk a böre felé, és forró oljaban megsütjük. Kis karikákra sülnek.
Krumplikrokettel tálaljuk.
Nálunk nagy kedvenc és nem túl bonyolult.
Hmmmm ez a betyárfalat nagyon jól hangzik 😋 lehet jövő héten nálunk is ez lesz!
Ma nálunk gyümölcsleves lesz (tejjel szoktam csinálni), meg brassói 😍
Főtt étel: majd valamikor raclette, mert az megsüti magát.
Túrázni megyünk, úgyhogy attól függ, mikorra érünk haza. A klasszik "ebéd" szalámi lesz, sajt, zöldségek, kenyér valahol az erdőben :D
Nálunk paprikás krumpli lett, olyat kellett ami gyors megvan reggel, mire a gyerek felkel 😃Egész nap kint akar lenni az udvaron, felügyelet nélkül pedig nem lehet 🤷♀️
Sali lesz mellé, illetve barackos túrós rétest sütöttem még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!