A retek ill az újhagyma hogy áll el minél tovább (megmosva, “felesleges részeket levágva”, vagy sem?l ilyenekre gondolok.
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert akkor veszek csak zöldséget, ha akciós, és akkor vennèk kicsit többet, mondjuk négy -öt csomó retket, hogy máskorra is legyen.
Ill. Kb. meddig állnak ezek el?
2021. ápr. 15. 12:07
1/8 anonim válasza:
Nejlon zacskóban hűtőben megmosva egy hét kb.
2/8 anonim válasza:
En a hűtőbe szoktam rakni pl rukkolat és teszek a tetejére papirtorlot,ugy nem rohad be.
3/8 anonim válasza:
Megmosom, a felesleges részeket levágom, aztán be a hűtőbe a saját fakkjába. Ennyi. Bár én minden zöldséget (kivéve vöröshagyma, fokhagyma) hűtőben tárolok. Vöröshagymát maximum akkor, ha nem fogyott el egy fej, és meg van pucolva. De azt is befóliázom, hogy ne vegye át minden a hagymaillatot.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtatok! A retek zöldjét én is le szoktam vágni, de lehet az alját és a tetejét is levágon... kipróbálom h milyen....
2021. ápr. 15. 12:55
5/8 anonim válasza:
3-mas vagyok. A kis farkincáját is le szoktam szedni. :)
6/8 anonim válasza:
Az újhagyma hetekig jó tisztítva, a retek már gyorsabban szottyosodna.
Egyébként a reteklevél ehető és nagyon ízletes, mintha a retek csípősségét kereszteznéd a rukkolával. Butaság kidobni.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsaitokat! :)
2021. ápr. 15. 21:00
8/8 anonim válasza:
A retket egy tál vízben szoktuk úsztatni a hűtőben, úgy nem szottyosodik (alját, tetejét levágom). De őszintén, fogalmam sincs meddig áll el. Másfél hét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!