4/10 anonim válasza:
Mert nem lecsó paprika. Alapvetően ezzel különböztetik meg a különböző felhasználásra szánt paprikákat. A TV (Tölteni való) vastagabb húsú, alapvetően nagyobb "zömökebb" (drágább), szebb ép gyümölcsű paprika. Pl. a lecsó paprika egy kisebb, vékonyabb, (gyakran lédúsabb) nem olyan szép ép gyümölcsű paprika.
5/10 anonim válasza:
Nahát, ma én is tanultam valamit. :) Gyerekkorom óta használom, hogy tvpaprika (=nagy sárga nem csípős), de sose jutott eszembe megkérdőjelezni az okát, az a neve és kész.
6/10 Miss Endzsi válasza:
Én azt hittem ez valami tesco gazdaságos dolog.
7/10 anonim válasza:
Érdemes ide járni. Mindig tanul az ember valamit.
Eddig azt hittem, hogy a tv-ben hírdették először, :)
8/10 anonim válasza:
de a lecsópaprikát is meg lehet tölteni
9/10 anonim válasza:
igen, a lecsópaprikát is meg lehet tölteni, de alapvetően a TV paprika alkalmasabb rá. (A TV paprikából is lehet lecsót készíteni, semmi nem tiltja :) )
10/10 anonim válasza:
9: A kettő árkülönbsége miatt a "józan ész" azt diktálja, hogy TV paprikából ne csináljunk lecsót. Kivéve ha az ember úgy érzi ha most nem jut lecsóhoz akkor vér fog folyni, mert akkor bármilyen paprikából lehet lecsót csinálni. Amúgy lényegesen drágább a TV paprika mint a lecsó paprika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!