Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Csak szerintem volt régen más...

Csak szerintem volt régen más íze?

Figyelt kérdés

Gyerekként apukánk sokszor hozott Nutellát Németországból.

Akkoriban ez nagy dolog volt, és nagyon szerettük.

Mikor visszagondolok rá, úgy emlékszem, hogy nagyon mogyorós íze volt. Ha most megszagolod a Nutellát, csak az illatában érződik a mogyoró, az ízében már egyáltalán nem.

Csak én emlékszem úgy, hogy teljesen más volt, vagy tényleg ?

2021. márc. 16. 11:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az elmúlt években legalább egyszer hivatalosan is változtattak a recepten, és nem a jó irányba. Kevesebb mogyoró, több cukor. Szóval ez most nem csak a "régen minden jobb volt" szintű szubjektív nosztalgikus emlék a részedről.
2021. márc. 16. 12:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Minden terméknél jellemző ez, hogy időről időre picit csökkentik a minőségi alapanyagokat, és különböző "huncutságokkal" pótolják.

Pálmazsír, aromák, stb. stb.

2021. márc. 16. 12:05
 3/8 A kérdező kommentje:

1-es! Pont ezt akartam írni, hogy ismerem a "régen minden jobb volt" mondást, de akkor tényleg nem csak a nosztalgia miatt érzem másnak az ízét.

Köszönöm a válaszokat. :)

2021. márc. 16. 12:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kb. négy évvel ezelőtt ettem Németországban vásárolt Nutellát. Teljesen más volt az íze, mint az itthoninak, és bár sokan dicsérték itt, Gyakorin, hogy mennyivel jobb a német, nekem nem jött be, jobban ízlik az itthon kapható. (Ugyan talán akkor összehasonlítottam az összetevőket, de nem emlékszem pontosan, hogy volt-e különbség a két termék között, de az interneten biztos ki lehet bogarászni.)
2021. márc. 16. 15:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen
2021. márc. 16. 16:51
 6/8 A kérdező kommentje:

4-es!

Ezt én is hallottam. Sokszor mondják sok termékre, hogy itt Németországban jobb. Bár az otthoni Nutella ízére nem emlékszem, de az biztos, hogy az itteni nem finom. :D

Biztos van különbség köztük.

2021. márc. 16. 19:04
 7/8 anonim válasza:
sztem most is ugyanolyan finom. 1altalan nincs mas ize. nemtom mennyire regre gondolsz, en kb 20 eve ettem nutellat szerintem eloszor, es ugy emlexem semmiben nem volt mas az ize. a receptet nem ismerem hogy mi valtozott, stb... szoval nem tom a kerdezo pontosan mire gondolt (most vagyok amugy 23 eves, 4-5 eves koromban ettem lehet azeert nem emlekszek ra...)
2021. márc. 17. 16:35
 8/8 A kérdező kommentje:

7-es!

Arra gondolok, hogy nincs mogyoróíze az elvileg mogyoró(s) krémnek. :D Csak a rengeteg cukrot meg kakaót érezni rajta.

Régen érezhető volt benne a mogyoró. Most csak az illata hasonlít a régi Nutellához.

2021. márc. 17. 18:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!