Gyerekként apukánk sokszor hozott Nutellát Németországból.
Akkoriban ez nagy dolog volt, és nagyon szerettük.
Mikor visszagondolok rá, úgy emlékszem, hogy nagyon mogyorós íze volt. Ha most megszagolod a Nutellát, csak az illatában érződik a mogyoró, az ízében már egyáltalán nem.
Csak én emlékszem úgy, hogy teljesen más volt, vagy tényleg ?
Az elmúlt években legalább egyszer hivatalosan is változtattak a recepten, és nem a jó irányba. Kevesebb mogyoró, több cukor. Szóval ez most nem csak a "régen minden jobb volt" szintű szubjektív nosztalgikus emlék a részedről.
2021. márc. 16. 12:05
2/8 anonim válasza:
Minden terméknél jellemző ez, hogy időről időre picit csökkentik a minőségi alapanyagokat, és különböző "huncutságokkal" pótolják.
Pálmazsír, aromák, stb. stb.
2021. márc. 16. 12:05
3/8 A kérdező kommentje:
1-es! Pont ezt akartam írni, hogy ismerem a "régen minden jobb volt" mondást, de akkor tényleg nem csak a nosztalgia miatt érzem másnak az ízét.
Köszönöm a válaszokat. :)
2021. márc. 16. 12:10
4/8 anonim válasza:
Kb. négy évvel ezelőtt ettem Németországban vásárolt Nutellát. Teljesen más volt az íze, mint az itthoninak, és bár sokan dicsérték itt, Gyakorin, hogy mennyivel jobb a német, nekem nem jött be, jobban ízlik az itthon kapható. (Ugyan talán akkor összehasonlítottam az összetevőket, de nem emlékszem pontosan, hogy volt-e különbség a két termék között, de az interneten biztos ki lehet bogarászni.)
2021. márc. 16. 15:05
5/8 anonim válasza:
Igen
2021. márc. 16. 16:51
6/8 A kérdező kommentje:
4-es!
Ezt én is hallottam. Sokszor mondják sok termékre, hogy itt Németországban jobb. Bár az otthoni Nutella ízére nem emlékszem, de az biztos, hogy az itteni nem finom. :D
Biztos van különbség köztük.
2021. márc. 16. 19:04
7/8 anonim válasza:
sztem most is ugyanolyan finom. 1altalan nincs mas ize. nemtom mennyire regre gondolsz, en kb 20 eve ettem nutellat szerintem eloszor, es ugy emlexem semmiben nem volt mas az ize. a receptet nem ismerem hogy mi valtozott, stb... szoval nem tom a kerdezo pontosan mire gondolt (most vagyok amugy 23 eves, 4-5 eves koromban ettem lehet azeert nem emlekszek ra...)
2021. márc. 17. 16:35
8/8 A kérdező kommentje:
7-es!
Arra gondolok, hogy nincs mogyoróíze az elvileg mogyoró(s) krémnek. :D Csak a rengeteg cukrot meg kakaót érezni rajta.
Régen érezhető volt benne a mogyoró. Most csak az illata hasonlít a régi Nutellához.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!