Mi a különbség a fagyasztott és a gyorsfagyasztott élelmiszer között?
Figyelt kérdés
2021. febr. 4. 12:20
1/2 anonim válasza:
Más technikával fagyasztották le.
2/2 anonim válasza:
A lényeg az, hogy ha normál módon, lassan fagy meg valami, akkor menet közben a vízből hegyes jégkristályok keletkeznek, amik pl. a zöldségek sejtfalát átszúrják stb. Ezért lesz szottyos a házilag zacskóban lefagyasztott eper.
Ha viszont a fagyasztás gyorsan történik, akkor nincs idő erre az átkristályosodásra, és kevésbé sérül a fagyasztandó élelmiszer. Kiolvasztásnál is figyelni kell, mert ha lassan olvad ki a fagyasztott étel, akkor kiolvadás közben ugyanúgy létrejönnek a problémás jégkristályok. Elvileg a mikró kiolvasztó fokozatával el lehet ezt kerülni.
Legalábbis én ezt tanultam háztartástanból 20 évvel ezelőtt. De elég ritkán sikerül mégis a bolti gyorsfagyasztott gyümölcsöket szépre kiolvasztanom, akárhogy próbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!