Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a fagyasztott...

Mi a különbség a fagyasztott és a gyorsfagyasztott élelmiszer között?

Figyelt kérdés
2021. febr. 4. 12:20
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Más technikával fagyasztották le.
2021. febr. 4. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg az, hogy ha normál módon, lassan fagy meg valami, akkor menet közben a vízből hegyes jégkristályok keletkeznek, amik pl. a zöldségek sejtfalát átszúrják stb. Ezért lesz szottyos a házilag zacskóban lefagyasztott eper.


Ha viszont a fagyasztás gyorsan történik, akkor nincs idő erre az átkristályosodásra, és kevésbé sérül a fagyasztandó élelmiszer. Kiolvasztásnál is figyelni kell, mert ha lassan olvad ki a fagyasztott étel, akkor kiolvadás közben ugyanúgy létrejönnek a problémás jégkristályok. Elvileg a mikró kiolvasztó fokozatával el lehet ezt kerülni.


Legalábbis én ezt tanultam háztartástanból 20 évvel ezelőtt. De elég ritkán sikerül mégis a bolti gyorsfagyasztott gyümölcsöket szépre kiolvasztanom, akárhogy próbálom.

2021. febr. 4. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!