Létezhet, hogy romlott volt a rizs?
A múlthéten vettem egy kg barnarizst (előgőzöltet). Szépen kimértem magamnak egy adagot és elkezdtem főzni. Arra lettem figyelmes, hogy főzés közben szokatlan szagot árasztott. Nem is tudom, talán penész, vagy valamilyen "hínár" szagra hasonlított.
Megszagoltam a maradék, még száraz rizst és nem túl erősen, de azért azon is lehetett érezni (főzéskor jobban kijött).
Szóval lehetséges, hogy megromlott? Most kiöntöttem. Lehetséges, hogy dohos, avas, vagy penészes volt a rizs?
Szerintem a jazmin rizsen kivul az osszes sotetebb rizsnek undorito szaga van.
Szerintem nem romlott csak finnyás az orrod.
Én zacskós félkész rizzsel jártam már úgy több alkalommal, hogy a rizsán nem látszott semmi, ellenben a zacskón - meg később alaposan átnézve a doboz belsején - fekete foltok voltak. Tök penészes volt a rizs, ízre is...
És nem volt lejárva a szavidő, nem volt baja, nem állt hetekig itthon. Valószínűleg a boltban nem jól tárolták, mert frissen vettnél is volt ilyen. (Több különböző alkalommal tapasztaltam.) Szóval simán lehetett ilyen neked is, mert nálam is volt, hogy csak a szagán éreztem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!