Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kell kivéreztetni a...

Miért kell kivéreztetni a megölt állatot?

Figyelt kérdés
Disznót, marhát, vadállatokat, csirkét mindig kivéreztetik, de halnál ezt nem nagyon látom. Ha a többinél kell, a halnál miért nem? És hogyan lehetne a halat kivéreztetni hétköznapi, egyszerű körülmények között?

2021. jan. 12. 13:50
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

A halakat is biztosan kivereztetik, kulonben nem lenne feher a húsa. De aranyaiban kevesebb verrel rendelkeznek, egy 3-4 kilos csirkenek van kb 3-4 deci vere, szerintem a halaknak nincs ennyi, legalabbis amikor gyerekkoromban lattam h pucoljak a pontyot, sok vért nem lattam.

A többit is azert, hogy ne legyen veres a hus, tele lenne alvadt verrel es az eleg gusztustalan.

2021. jan. 12. 14:08
 2/9 anonim ***** válasza:
61%

A japánok mesterei a hal elkészítésének és a kivéreztetést is tökélyre fejlesztették.

Keress rá az ikejime szóra és megtudod hogyan csinálják.

2021. jan. 12. 14:08
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
2021. jan. 12. 14:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Ismerem az ikejimat. Se mérgező, ha benne marad a vér az állatban?
2021. jan. 12. 14:38
 5/9 anonim ***** válasza:
40%
Dehogy mérgező, csak eppen mas a hus allaga es ize miatta, jobb, ha ki van vereztetve.
2021. jan. 12. 14:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Egy vízparton kifogott halat hogyan véreztetnél ki? Élve nem lehet hazavinni ha 30cm fölötti...
2021. jan. 12. 14:54
 7/9 anonim ***** válasza:
46%

Átszúrom az agyát, utána belevagdosok a kopoltyújába vagy levágom a farkát mint a japánok és egy vödör vízben kivéreztetem.

Az itthoni halak közül egyedül az angolna vére mérgező valamennyire és a kecsege gerinchúrja.

A többi nyugodtan fogyasztható, sok helyen a halászlébe kifejezetten belecsurgatják a ponty vérét.

2021. jan. 12. 16:41
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
A ver hamar romlik ... ha benne maradna a husban, akkor a hus is hamar megromlana. Ezert kell kivereztetni az allatot.
2021. jan. 12. 17:24
 9/9 A kérdező kommentje:

Angolna, kecsege nem játszik, egyik sincs. Van viszont idióta előírás... Pont ez az, hogy nem lehet belecsurgatni semmilyen halászlébe, mert eleve döglötten hagyhatja el a vízpartot (ahol meg nem lehet se halat pucolni, se főzőcskézni)

8-as köszi! Így már logikus, érthető. Eddig csak leszúrtam a homlokán keresztül, de majd az lesz, hogy a kopoltyújánál elvágom a torkát így a kopoltyún át ki tud folyni a vére.

A hal oldalvonalán is valami vércsatorna van? Busánál lehet nagyon jól látni azt a vöröses-sötétbarna részt, (kivágtam belőle) de gyakorlatilag minden halon ott van, csak nem annyira kifejezett, és csak akkor hozzáférhető, ha leszedik a bőrét.

2021. jan. 12. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!