Miért kell kivéreztetni a megölt állatot?
A halakat is biztosan kivereztetik, kulonben nem lenne feher a húsa. De aranyaiban kevesebb verrel rendelkeznek, egy 3-4 kilos csirkenek van kb 3-4 deci vere, szerintem a halaknak nincs ennyi, legalabbis amikor gyerekkoromban lattam h pucoljak a pontyot, sok vért nem lattam.
A többit is azert, hogy ne legyen veres a hus, tele lenne alvadt verrel es az eleg gusztustalan.
A japánok mesterei a hal elkészítésének és a kivéreztetést is tökélyre fejlesztették.
Keress rá az ikejime szóra és megtudod hogyan csinálják.
Átszúrom az agyát, utána belevagdosok a kopoltyújába vagy levágom a farkát mint a japánok és egy vödör vízben kivéreztetem.
Az itthoni halak közül egyedül az angolna vére mérgező valamennyire és a kecsege gerinchúrja.
A többi nyugodtan fogyasztható, sok helyen a halászlébe kifejezetten belecsurgatják a ponty vérét.
Angolna, kecsege nem játszik, egyik sincs. Van viszont idióta előírás... Pont ez az, hogy nem lehet belecsurgatni semmilyen halászlébe, mert eleve döglötten hagyhatja el a vízpartot (ahol meg nem lehet se halat pucolni, se főzőcskézni)
8-as köszi! Így már logikus, érthető. Eddig csak leszúrtam a homlokán keresztül, de majd az lesz, hogy a kopoltyújánál elvágom a torkát így a kopoltyún át ki tud folyni a vére.
A hal oldalvonalán is valami vércsatorna van? Busánál lehet nagyon jól látni azt a vöröses-sötétbarna részt, (kivágtam belőle) de gyakorlatilag minden halon ott van, csak nem annyira kifejezett, és csak akkor hozzáférhető, ha leszedik a bőrét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!