Hogyan fogyasztjátok a tökmag olajat?
Szeretek olyan élelmiszereket belecsempészni a táplálkozásomba, amiről rengetek jót olvasok. A tökmag olajat már régóta ki szeretném próbálni, viszont sok helyen azt olvasom, hogy a napi 1ek javasolt fogyasztást úgy érdemes hogy reggel, éhgyomorra. Nekem egy kicsit idegennek tűnik, hogy olajat csak úgy egyek, tartok tőle hogy hányingerem lenne...
Van olyan aki rendszeresen fogyaszt? Ki mihez használ még tökmag olajat?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én többféle olajat is fogyasztok, és igen, kanállal, magában is... elsősorban lenmag- és feketekömény-olajat eszem magában, reggel egy kanállal (vagy egyik, vagy másik), de a tökmagolajat is simán megeszem így. A tökmagolaj amúgy nagyon finom, salátára is szoktam tenni, akár káposztasalátára, akár vegyes zöldsalátára. Az Őrségben ettem először így káposztasalátát, a helyi tökmagolajjal, nagyon ízlett.
Csak elsőre tűnik furának az olaj önmagában. Sem nekem, sem más ismerősömnek, aki hasonlóan fogyasztja, nem okozott hányást vagy hasmenést. Egyedül a lazacolajat vagyok képtelen megenni, na, attól brutális hányingerem van, és egész nap érzem a mindent elsöprő halízt, szóval abból marad a kapszula.
Zabpehelyre csorgatva.
Szerintem jó kis nasi.
Mintha tökmagot rágcsálnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!