Sushi alga lap, wasabi és szójaszósz pár nappal a lejárati dátum után még elfogyasztható?
Vettem egy sushi kit felszerelést vagy egy éve, az van ráírva, hogy 2020. november 19-ig jó.
Teljesen elfeledkeztem róla miután megvettem, csak ma került a kezembe.
Ha elállt egy évig nem ebben a pár napban romlott meg, ugye? Szerintetek még felhasználható a tartalma? Minden bontatlan csomagolásban van.(Természetesen hal, vagy zöldség nem volt benne, csak a többi hozzávaló: nyers rizs, algalap, wasabi, szójaszósz, gyömbér, ecet.)
En ugy gondolom siman felhasznalhatod, ha barmi bajuk lenne egybol lejonne a szagarol/kinezeterol, akkor nyilvan hanyagold.
De nem hinnem, hogy barmi bajuk lenne, plane ugy, hogy ki sem bontottad, nem erte oket levego vagy barmilyen baci.
Ezek persze.
(Nem tudom, ki az a Nóra, de nekem egyszer a polgármesterünk, Veres nevét változtatta véresre a gyakori :D)
Az algalap be tud penészedni ha megszívja magát. Ha a speckó csomagolásban van, akkor annyira nem gáz.
A szójaszósz nagyon sós, nem megy az sehova.
Az a gyömbér meg a wasabi lehet, de kóstold meg. Mindkettő eléggé sokáig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!