Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért romlanak, penészesednek...

Miért romlanak, penészesednek meg a mai kenyerek még a lejárati idő előtt?

Figyelt kérdés
Akár fehér, akár teljes kiőrlésű kenyeret vásárolnunk, nagy arányban penészesednek meg idő elött. :-( Nem mindig tudunk ugyanolyan márkájú, forgalmazású terméket venni, mivel hol ez, hol az kapható. De lényegében mindegy is, ki süti, mert bármelyiket is vesszük, sok kenyérrel járunk így. Ha zacskós és benne hagyjuk, akkor is, ha kivesszük kenyértartóba, akkor is.. :-(

2020. nov. 17. 11:12
 1/8 anonim ***** válasza:
35%

Nedves a lakásotok?

MErt pl. nálunk inkább megszárad.

Zacskós kenyeret mondjuk eleve nem vásárolok, csakis frisset, lehetőleg kovászos kenyeret. 4-5 nap múlva is élvezetes még.

2020. nov. 17. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem is a konyhátok túlságosan párás, nálam sosem penészedik meg idő előtt. Ugyanúgy vagyunk, mint az 1-es.
2020. nov. 17. 11:22
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Így van, itthon is kiszárad, nem penészedik, csak ha benne felejtek egy-két szeletet nylonzacskóban az.
2020. nov. 17. 11:43
 4/8 anonim ***** válasza:
A kenyértartot mikor mostátok ki rendesen? Mibe csomagoljátok a kenyeret? Mennyi idö után jelentkezik a penész?
2020. nov. 17. 12:36
 5/8 anonim ***** válasza:
63%
Én zacskós kenyeret veszek, és sosem volt még penészes.
2020. nov. 17. 17:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A zacskós kenyér is legalább 5 nap, mire penészedik. Legalábbis nálunk.
2020. nov. 17. 20:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert élesztős erjedéssel készülnek és rahedli cukor marad bennük. Az ízén nem érzed, de gombáknak untig elég. Régen, a kovászolós eljárással készült kenyerek az életben nem penészedtek be,
2020. nov. 18. 18:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Én csak úgy a zacskójában tartom a hűtő mellett a pulton, rozskenyér, és tényleg talán fél éve többször is ki kellett dobni az utolsó 1-2 szeletet, mert vagy má látszott a szélén kis fehér pötty, vagy érződött valami a szagán.

Én arra gondoltam, hogy vastagabb a nejlonzacskó.

2020. dec. 10. 04:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!