Mennyi tejet,tejterméket,tojást vásároltok átlagosan havonta főre vagy családra vetítve ?
Fejenként kb 5-6 liter tej és 20-30 tojás.
Ez persze csak átlag, volt olyan hónap hogy kb 2 liter tejet vettem, de volt olyan is, hogy kb 60 tojást megettem abban a hónapban.
Tejterméket nem eszek, mert nem vagyok tehén. Sem borjú.
Tojás változó, heti 0-5-10 = havi 0-40 darab.
Havi 5-6 liter tej. Leginkább kàvéba, de ha tejberizs vagy ilyesmi is van akkor több.
Tojàs nagyon vàltozo.
Van hogy hetekig se eszek, máskor egy héten 10et is ha rákapok.
Joghurt szinte semmi.
Tejföl 1 nagy pohàr hetente.
Túró havi 1 25dkg-os
Sajt rengeteg.
Boldog szingli vagyok 😄
Tejtermekbol a tejszint hasznalom leginkabb a konyhában, a sajtot szinte naponta fogyasztom, viszont a tojas alig-alig fogy.
tej: 0
tejszin: 2-3 liter/ho
sajt: 4-5kg/ho
tojas: 10-15db/ho
hus: 30-35kg/ho (van egy nagy kutyam)
zoldseg: ~15kg/ho
Két főre tej 5-6 liter, tejszín is szerintem elfogy legalább egy liter - sok tejszínes kaját főzök. Ugyanezen okból sajt rengeteg fogy, 2 kilónál biztos több.
Tojás nagyon változó, most 20at vettem a hónapban, előtte két hónapig nem is vettünk, máskor 30+ is elfogy, ha rántottás kedvünk van. Szóval mondjuk legyen 10-15 átlag.
Tejtermekbol injabb a joghurt az, amit vasarolok.. havi telab 4-5 liter kijon.
Tojasbol teljesen valtozo, azt mondanam 20 darabnal nem eszek tobbet haviszinten..
Ez egy szemelyre
Ketten élünk a párommal.
Tej: 0
(Nem tudom, számít-e, rizstejből vagy mandulatejből 4-5 litert elfogyasztunk egy hónap alatt.)
Tejtermék: havonta-kéthavonta veszünk egy darab sajtot
Tojás: igény szerint kérünk ismerőstől, aki háztól ad el. Ha megkívánunk valami rántottát vagy lecsót, akkor hozunk 5-6 darabot, de nem tartunk itthon alapból.
Ketten vagyunk a ferjemmel.
Tejet csak ő iszik, szerintem 6-7 liter megy el egy hónapban.
Tojás kb. 20-25 darab.
Tejfölből 2-3 nagy doboz, natúr joghurtból picit kevesebb.
Sajt viszont tuti elmegy 1-1,5 kg havonta, azt szeretjük.
Havi fèl kiló túró.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!