Ha sajtos termék fogyasztása után 10 perccel már kakilni kell akkor laktóz-érzékeny lehetek?
"A sajtok jelentős része természetes módon laktózmentes annak ellenére, hogy tejtermék. A sajt akkor is lehet laktózmentes, ha azt a gyártó külön nem jelöli."
Sajtos croissant volt.
Csokibevonatos croissant-nál ugyanez.
Próbáld ki laktózmentes változattal, de úgy, hogy te ne tudj róla, hogy az-e (kérd meg egy barátod/szülőd stb., hogy segítsen a vaktesztben). Gyanús nekem, hogy csak pszichés alapon történik ez nálad vagy véletlen egybeesés.
Vagy esetleg nem a sajt az egyetlen laktózforrás abban a croissantban, hanem tejes a tésztája és akkor már tényleg lehet benne értékelhető mennyiségű laktóz.
Én a tejföllel vagyok így. Sajtot rengeteget eszek, attól sosincs semmi. Tejet is iszom, túrót is eszem (bár utóbbi kettőt kizárólag házit).
Nálam is nagy talány, hogy mi lehet az ok.
Ugye tudod, hogy van vizsgálat amivel kimutatható a laktóz-intolerancia és még adókedvezményt is kapsz, ha diagnosztizálják?
Ha úgy érzed egészségügyi problémád van, keresd meg az egészségügyet és vizsgáltasd ki.
Külföldön élek, itt teljesen máshogy megy a vizsgálat és drága.
Először itt szeretnék informálódni picit.
Nekem a gabonáktól van hasmenésem,hasfájás,puffadás.
A kávé is meghajthat egyébként. Azt is kipróbálhatod amit a többiek írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!