Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ma miért romlik meg a kenyér...

Ma miért romlik meg a kenyér 3 nap alatt?

Figyelt kérdés
Azt mesélték, hogy régen akár egy hétig is ették!
2020. jún. 15. 13:36
 1/7 anonim válasza:
74%

Mert szarul tárolod. Régen nem egy nejlonzacskóban ült a kenyér 1 hétig.


A "mai" kenyerekkel inkább az a gond, hogy pár nap után már se ízük se bűzük (mert elve nem cél a tartósság, nem raknak bele pl. burgonyát) de romlani a mostani kenyérnek sincs miért hamarabb mert az is lisztből van.

2020. jún. 15. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
21%

Attól függ, hogy 1. mennyi tartósítót tesznek bele, 2. hogyan tárolják


Régen a kenyérbe nem tettek tartósítót, így már másnap megromlott (persze minden nap újat sütöttek).


Az ipari gyártásnál telenyomják tartósítóval; attól függ, mennyit tesznek bele, na meg hogy hogyan tárolod (nedvesség stb)

2020. jún. 15. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

"persze minden nap újat sütöttek"

Hetente egyszer volt kenyérsütés. És nagymosás is.

:-)

2020. jún. 15. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
a kovászos kenyér nem romlik meg
2020. jún. 15. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
76%
Részben az adalékanyagok amik romlandóbbá teszik, még akkor is ha kerül bele tartósítószer is. A másik az eltérő gyártás technológia. Régen alacsonyabb hőfokon sütötték hosszabb ideig, így vastag kérge lett a kenyérnek. Mire megsült rendesen a külseje általában szenesre égett, ezt sütés után természetesen lekaparták róla. A hosszabb hőkezelés és vastag héj valamint a mindenféle adalékok mellőzése miatt jóval ellenállóbbak voltak a romlásnak, penészedésnek. Ami még fontos a tárolás. Hűvös, száraz, de szellősebb helyen tárolták vászonba tekerve, így nem fülledt be ami szintén a romlási folyamatokat gyorsítja. Ma már rövid ideig magas hőfokon sütik, nincs rendes kérge csak papír vékonyságú, és már eleve zacskóban kerül a boltok polcaira a legtöbb kenyér, amiből otthon se sokan veszik ki.
2020. jún. 15. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én itthon sütöm a kenyeret, 5 napig simán ehető.
2020. jún. 15. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
100%
Én a kicsit penészeset is megeszem, semmi baja... 11/F
2020. júl. 10. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?



Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!