Lejárt vajkrémtől mi bajom lehet?
Egy zsemlényit kentem belőle és mikor megettem akkor vettem észre hogy 15én lejárt.
Bontva volt a hűtőben.
Lehet valami bajom tőle szerintetek?És ha igen mennyi idő múlva?
A ráírt dátum NEM a fogyaszthatóságot jelenti, hanem a minöségmegörzést, azaz la "lejár", akkor sem romlott, csak ELÖFORDULHAT, hogy ízre, illatra, állagra nem optimális, de semmi esetre sem rossz!
Másrészt ha a vaj/vajkrém romlott, akkor erösen büdös, rossz, csípös ízü, de ettöl sem lesz bajod, csak nem esik jól, ha eszed.
Minden héten van 3-4 ugyanilyen kérdés!
Ahogy az 5-ös is leírta, a lejárat nem azt jelenti, hogy másnapra megromlik! :-D :-D
Csak annyi, hogy a gyártó addig vállal szavatosságot arra, hogy a termék a gyártáskor meglévő minőségét megőrzi.
Amúgy ezek a party vajkrémek eleve többhónapos szavatosságúak. Épp a múlt héten vettem olyat (Aldiban), aminek augusztusi (!!!) a lejárata.
Egy-két hét pluszban BŐVEN belefér, sőt..... LEfogadom, hogy egy hónappal később is tökéletes! Légmentesen van csomagolva, ha hűtőben tartottad, 99,99%, hogy semmi baja nem volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!