Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A 2 éve lejárt nutella ehető?

A 2 éve lejárt nutella ehető?

Figyelt kérdés

Találtam egy bontatlan nutellát, de lejárt 2 éve :(

Szerintetek van baja? Megehetem?

2020. máj. 5. 19:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%

Valószínűleg csak a minősége nem az igazi, lehet már van egy kis furcsa íze és a cukor ki van válva, de ettől függetlenül ehető, nem lesz bajod tőle.

Nekem is volt egy kis üveges nutellám, amit egy évvel a lejárati idő után találtam meg, el volt bújva a nagy dobozok között. Ugyanolyan finom volt, mint a friss :D

2020. máj. 6. 14:09
 12/16 anonim ***** válasza:
78%

"max avas lehet"

Na, az pont nem. Bontatlan Nutellát talált. Az avasodás meg a levegő oxigénje hatására játszódik le.

Ki kell bontani és megszaglálva megkóstolni. Ha fincsi, megenni, felhasználni.

2020. máj. 6. 20:13
 13/16 anonim ***** válasza:
81%

Még évekig emlegetni fogjuk a nutelládat.

Olyan ez, mint Elvis Presley. Már régi, de időt álló.

:)

2020. máj. 7. 12:14
 14/16 A kérdező kommentje:

Akkor csak mert ennyien írtatok, megosztom a tapasztalataim a 2 évvel a lejárat után kibontott nutelláról. :D

Az aranyszínű papír, ami a kupak alatt van az üveg tetejére ragasztva, az levált, már nem kellett letépni, a ragasztás teljesen megadta magát. Az illata ugyanolyan, mint a friss nutelláé, látszatra sincs semmi különbség, nem darabos, nem vált ki a cukor, csak a tetején volt egy kevéske vízféle. Az állaga kicsit furcsa volt, mert az oldalain kissé folyékonyabb volt, mintha olvadt lenne, de a közepe meg szilárdabb, keményebb, kenni is alig lehetett. Az ízén viszont semmi változás, ugyanolyan finom, mint a friss.

2020. máj. 7. 15:09
 15/16 anonim ***** válasza:
89%
Pont most ettem én is két éve lejárt nutellát, de én csak akkor vettem észre, hogy 2018 novemberben lejárt, amikor már befejeztem az evést és csuktam visszafele az üveget :D Semmi baja nem volt.
2020. szept. 28. 16:29
 16/16 anonim ***** válasza:
86%
Honnan jöttök ti, hogy két éves nutellára bukkantok?:-o
2020. szept. 29. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!