Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Háztartási füvet lehet enni?

Háztartási füvet lehet enni?

Figyelt kérdés
Rendes füvet ehetünk lesz valami bajom tőle. Mérgező? Olyan kézenfekvő lenne enni egy kis füvet az udvaron de erről senki sem beszél hogy lehet e tápláló?
2020. ápr. 7. 19:01
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Az emberi emésztés nem a növényevésre lett kitalálva, így nem tudnád hasznosítani semmire. Ha megfigyeled, a füvet legelő állatok kérődzők, ami egy speciális emésztési eljárás. Benned ilyen nincs, csak átmegy rajtad a megevett fű, és még a cellulózt sem tudjuk megemészteni. Nem mérgező, megeheted, csak semmi értelme nincs, nem nyersz belőle energiát.
2020. ápr. 7. 19:18
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Pedig én úgy megnéztem volna, ahogy füvet eszik. :(
2020. ápr. 7. 19:18
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
A kertben növö füfélék ehetöek, de igen kevés kalória van bennük, illetve nagyon rostosak, ahhoz, hogy meg tudd emészteni, speciális baktériumokra lenne szükséged, és ahhoz, hogy valamennyi táplálékot jelentsen, rengeteget kellene belöle enni.
2020. ápr. 7. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:
60%

Elsö: "Az emberi emésztés nem a növényevésre lett kitalálva, így nem tudnád hasznosítani semmire."

Ez ÍGY nem igaz, az ember föleg növényevésre lett kitalálva, csak nem FÜevésre - az nem egészen ugyanaz!

Abban viszont igazad van, hogy a füvet nem igazán tudná hasznosítani a szervezet.

2020. ápr. 7. 19:21
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Sálálá

[link]

2020. ápr. 7. 20:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A fű sok A-vitamint tartalmaz, amit a szervezeted valamilyen szinten fel tud használni. Energiából nem ad sokat, de ha nincs beszennyezve, nyugodtan meg lehet enni.
2020. ápr. 8. 09:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Ma megkóstoltam tényleg nem rossz olyan mint valami salátát ennék. Öntettel szerintem simán fogyasztható jó tudni ha nincs itthon semmi akkor is van kaja
2020. ápr. 8. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A füvet lelegelheted, a levét lenyelheted, de a maradék, a rostos rész megemésztésére nincsenek megfelelő mikroorganizmusok a gyomrodban. Rengeteg, az egészségedet szolgáló anyag van az Mo-n előforduló füvekben, és jó hír, h csak mintegy 5-6 fajuk az, ami életveszélyesen mérgező.

Jó étvágyat kívánok!

2020. ápr. 8. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!