A halkonzervekben lévő olajat fel szoktátok használni valamire, vagy kidobjátok? Ha igen, hogyan szoktátok felhasználni?
Ha olívaolaj (ritkábban repce) akkor néha fölhasználom bruschettához:
Fogok egy bagettet, fölszelem, meglocsolom egy kevés halkonzerves olajjal, és egy fél gerezd fokhagymával megdörzsölöm. Mehet a sütőbe, 200 fok, 5-10 perc.
Lilahagymát, paradicsomot apró darabokra szelek, a fokhagymát és a bazsalikomot pedig fölaprítom.
Egy tálba öntöm a felkockázott paradicsomot, a hagymákat, a bazsalikomot, az oregánót, sót, borsot és egy löttyintés olívaolajat. Összekeverjük, és a sütőből frissen kivett kenyérszeletekre helyezünk kb. 1-1 evőkanálnyit.
(Ill. a só helyett inkább pár csepp minőségi halszószt használok - ősi római mintára, ld.: "garum" - ugyanis amellett hogy sózza az ételt, elképesztő ízfokozó képességgel is rendelkezik, igazi "umami" esszencia, ráadásul tökéletesen kiegészíti a halízű olajjal megkent bruschettát - nem véletlen tartották a rómaiak is az arannyal egyenértékűnek annó - amúgy maga a halszósz abszolút nem halízű.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!