Az normális, hogy az aszalt szilva füstös?
Tudom, hogy hülyén hangzik a kérdés, de tegnap vettem egy csomag aszalt szilvát, ami ránézésre teljesen átlagos volt. Aztán felbontottam, és megcsapott a szaga. Nagyon durván füstös volt. Mint amikor szándékosan füstölnek, mondjuk egy kolbászt vagy szalonnát. Aztán megkóstoltam, és szinte végigmarta a torkomat. És olyan füstös utóízt hagyott, mint szabályosan a füstölt ételek. A csomagolása nem volt sérült, a szavatossága nem járt le(bár ezek úgysem okoznának ilyet), és nem is volt ráírva semmi, ami erre utalna. Mellesleg az volt ráírva, hogy ajánlott levesbe, süteménybe, müzlibe... Aligha tennék füstölt kolbászt a müzlimbe... 🤣
Szóval a kérdésem az lenne, hogy én vagyok műveletlen tuskó, és újabban már füstölve is aszalják a gyümölcsöket, vagy valamilyen technikai baki csúszhatott az aszalóba, és azért lett füstös? Nem minden esetben aszalják a napon, van ahol fával fűtenek, de akkor sem hiszem, hogy a füstös íz normális lenne egy aszalt gyümölcsnél... Előre is köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!