Milyen egészséges, tápláló ételeket egyek reggelire?
Tanulj meg kenyeret készíteni, mivel a saját kenyér, aminek legnagyobb része liszt, sokkal töményebb, mint a bolti sz..rok.
Csinálj tojásrántottát, egyél szalámikat. Főzz ki kuszkuszt, tegyél rá fahéjat, kókuszreszeléket, és reszelt almát.
Innivaló pedig legyen frissen facsart narancslé, citrom, reszelj még bele gyömbért is.
Amikor a betoniparban dolgoztam, nálam full bevált cucc volt az "angol reggeli".
https://www.youtube.com/watch?v=8rU3kpP48Fs
Ha mondjuk nem vagy vega vagy vegán, akkor az a legjobb ha van egy maszek hentes ismerősöd, akitől a minőségi húsárut be tudod szerezni (vagy egy megbízható piaci árus). Javaslom továbbá a teljes kiőrlésű kenyeret, a házi vajat és a termelői zöldséget és tojást. (Legjobban akkor jársz, ha van rendes piac a közeledben.)
Ha egészséges alapanyagokból dolgozol, akkor az "angol reggeli" is lehet egészséges és kb. annyira tápláló, amivel mondjuk el vagy a nap nagyrészében (főleg ha aktív fizikai munkát végzel).
Nem véletlenül találták ki az angolok, mert ők alapból sokat dolgoznak és napközben nincs túl sok idejük a rendes étkezésre, ezért inkább csak megisznak egy teát vagy bekapnak gyorsba egy szendvicset.
# 7
"azt remélem, tudod, hogy az "angol reggeli" nem a dolgozók reggelije volt, hanem a nemeseké, akik a vidéki birtokon megtermelt élelmiszerekböl állítottak össze böséges reggelit, amire rengetegszer hívtak vendégeket is, és a nap egyik fö étkezésének számított, de semmi esetre sem fogyasztottak ilyet a ténylegesn dolgozó emberek, mert sem pénzük, sem idejük, sem lehetöségük nem volt rá!"
Ez egyértelmű, de azt is tegyük hozzá, hogy az akkori "angol reggeli" nyomokban sem volt hasonlítható a mostanihoz. A bőséges "angol reggeli" fogalma az "edwardiánus" korszakra (azaz a század elejére, VII. Eduárd brit király uralkodásának idejére) vezethető vissza. Indiának és a többi gyarmatnak köszönhetően a brit birodalom akkoriban élte a fénykorát, ezért az "angol urak" (de még a jobbmódu polgárok) is meg tudták engedni maguknak a fényűzést. (Egy átlagos reggeli gyakran tartalmazott sült húst (csirke, fürj, marha, borjú, sertés) tojáskészítményeket, muffinokat, különböző pudingokat, halat, rákot, osztrigát vagy egyéb tengeri herkentyűt - tehát simán beillett volna egy főétkezésnek is.)
Egy angol átlagpolgár általában sokat dolgozik és mivel nincs nagyon ideje napközben, ezért került vissza a köztudatba az "angol reggeli". A "modern angol reggeli" már nem a fényűzésről szól, hanem arról hogy kiadós legyen és az embernek ne legyen gondja az étkezéssel a nap végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!