Ha penészes a kolbász héja akkor kuka az egész vagy ha lehúzom akkor még meg lehet enni?
Figyelt kérdés
2020. márc. 3. 13:11
1/6 anonim válasza:
A kolbász belseje nemigen szokott penészes lenni, mert sok benne a só és más tartósítószer. A sózótt, füstölt húsárún megjelenő világos "nemespenész" nem káros, de le is törölhető.
3/6 anonim válasza:
Lehet, hogy amit penésznek gondolsz (fehér?), az csak a só kicsapódása füstölt kolbásznál. Én nem szoktam ügyet csinálni belőle, mert ha jó minőségű a kolbász, vagy hentesnél veszel házi-jellegűt, az égvilágon semmi baja. Ha félsz tőle, akkor húzd le a héját és használd el paprikáskrumpliba, süsd meg felkarikázva (héj nélkül), üss rá tojást.
A füstölt kolbász, ha romlott, akkor annak belül avas-keserű íze van. Ki ne dobd addig, húzd le héját és kóstold meg.
4/6 anonim válasza:
Még annyi: régebben töltöttünk füstölt kolbászt, após füstölte. Ami kiszáradt, kemény volt (mint a Gyulai pl.), akkor azt megfőztem vízben pár percig. Utána lehúztam a héját, friss kenyérrel, mustárral, vagy tormával nagyon finom családi vacsora. Próbáld ki, tényleg jó.
5/6 anonim válasza:
Töröld le róla, és mikrózd meg 1-2 percig.
6/6 anonim válasza:
A friss, kevésbé száraz kolbászt amúgy is jobb megsütni, vagy főzni. Könnyebben emésztődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!