Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért sargak a kulfoldrol...

JaniB kérdése:

Miért sargak a kulfoldrol szarmazo vajak a Magyar vajakhoz képest?

Figyelt kérdés

2019. dec. 24. 09:13
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Mert azok vajak. :) Teljes tej- és zsírtartalommal.
2019. dec. 24. 09:17
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Nem sárgábbak.
2019. dec. 24. 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:
61%

A magyar kisbetű.

Nem attól sárgább,hogy "külföldi".

És az sem igaz,hogy a külföldi vaj minőségibb. Itt és ott is lehet minőségit és vackot venni. Ami nagyon sárga,abban színezék van,általában sárgarépalé,csak nem így tüntetik fel.

Egy tehenészetbe járunk "külföldön", ahol a gazda saját maga készíti a vajat, tejfölt stb. Simán be lehet menni és nézni. Hát nem sárga a vaj, nagyon nem.

2019. dec. 24. 10:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Több lehetőség is van. Magasabb a tej karton tartalma. Nem adnak hozzá semmiféle répa eredetű adalékot. Az adott állat egyszerűen magas karotin tartalmű gyepet vagy szénát fogyasztott. Ez a sárgaság eredhet a magasabb zsírtartalomból is. Viszont itthon is lehet magas minőségű hazai vajakat vásárolni.
2019. dec. 24. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt a válasz: [link]

"Ist die Butter besonders gelb in der Farbe, kann man daraus schließen, dass die Tiere viel frisches Gras gefressen haben. Gras enthält Betacarotin. Manche Hersteller setzen Betacarotin auch zu, das muss auf der Verpackung deklariert werden. Essen die Kühe hauptsächlich Heu, wird die Butter weiß."

Tehát nem attól függ, hogy külföldi, vagy magyar, hanem attól, hogy friss zöldet legelt a tehén (abban sok bétakarotin van), vagy száraz szalmát. Ez utóbbi esetben fehérebb a vaj.

2019. dec. 24. 11:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
# 1 A zsírtartalomban nincs különbség. Eleve szabályozott, hogy mit lehet vajnak nevezni. 82% zsírtartalom az alapkövetelmény - ez megvan a magyar vajaknál is.
2019. dec. 24. 11:09
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Amilyen magyar vajat mi mindig veszünk, az is eléggé sárga. Fajta függő.
2019. dec. 24. 19:26
 8/10 anonim ***** válasza:
53%
Én ha csak tehetem német,osztrák vagy ír vajat veszek finomabb,az ízük,és szép aranysárga a színűek.
2019. dec. 25. 10:22
 9/10 anonim ***** válasza:
59%
#8: Vedd a magyart, védd a magyart.
2019. dec. 25. 10:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Irországban láttam először sárga vajat Kerry Gold. Igazábol a teavajakat és a Megle márkáju vajat fogyasztottam mg ki nem utaztm. Ezekhez a vajakhoz képest a külföldiek sárgák és az izuk is más! Nekem nem jött be a külföldi sárga vaj ize. Szinre se de az csupán esztétikai probléma. Nem azért vesem a vajat hogy gyönyörködjem benne :)
2019. dec. 28. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!