Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » 3 napja lejart hutoben tart...

3 napja lejart hutoben tart Pottyos tejsuti eheto meg? 4darabos csomagban vettem es most lattam meg, hogy lejart a szavido

Figyelt kérdés
2019. nov. 28. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Simán megenném. Nincs a rudinak órája, hogy 3...2...1: megromoltam!
2019. nov. 28. 17:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy lejárt, nem ugyanaz, mintha megromlott volna. Ha hűtőben volt, akkor 3 nap nem sok egyáltalán, nem hinném, hogy bajod lenne tőle.
2019. nov. 28. 17:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A lejárati dátum nem azt jelenti, hogy utána mérgező.

Azt jelenti, hogy a gyártó addig garantálja a minőséget, állagilag, ízileg mindenhogy tökéletesre.

Erre jó példa az angol használata, best before azaz a legjobb ez előtt.

Magyarul van hülyén megfogalmazva ez a minőségét megőrzi.

A Best before sokkal jobban érteti azt, mire gondolt a költő. A feltüntetett napig olyan a termék minden tekintetben, amilyennek lennie kell.

Én a 2 hete lejárt tejsütit is megenném gond nélkül.

Ha romlott, egy harapás után érezni fogod, hogy savanyú, nyilván akkor nem eszed meg.

2019. nov. 28. 17:51
 4/5 anonim ***** válasza:
85%
A fentieken túl ráadásul, elég műanyag étel saját tapasztalatom szerint így sokkal kevésbé romlandó.
2019. nov. 28. 17:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem is beszélve, hogy a gyártók a problémák elkerülése végett általában kevesebb időt írnak rá, mint ameddig a termék probléma mentesen eláll valóban.

Terméktől függően, tartós termékeknél 1 hónappal kevesebbet kb, ilyeneknél meg kb 1 héttel kevesebbet.

2019. nov. 28. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!