Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » 5 fős családommal több mint...

5 fős családommal több mint 250ezer ft megy el havonta csak élelmiszerre, ezt nagyon soknak tartom, mit valtoztassunk?

Figyelt kérdés

2019. szept. 29. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt kérdezed, hogy mit változtass, írjál már részletesebben a vásárlási, étkezési szokásaitokról! Miket szoktatok vásárolni, milyen árfekvésben, miket szoktatok főzni, több napra vagy minden nap főzöl, jártok-e etterembe vagy rendeltek-e kaját, van-e valaki a csaladban, akinek betegseg vagy bármi miatt külön kell főzni/vásárolni /vega, vegan, allergia, stb./. Szóval részletezd kicsit, akkor esetleg tudunk tippet adni a változtatásra!
2019. szept. 29. 18:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt veszünk amit megkivanunk, etterembe nem járunk, max havi 2-3x pizza vagy kinai, az egyik csaladtag vega, a többi intenzív húsevő, gyakori a dragabb husok hasznalata pl heti 1-2x van kacsa, pulyka. De foleg csirke es sertés. Sok sok zöldség. Minden nap főzunk legalabb 2 fogast, desszert általában friss gyümölcs vagy csoki, fagyi, puding. Eleg nagy mennyiséget főzünk mert a munkaba is azt visszük etelhordóban. Nem félünk a sajátmárkás termekektől sem, de fele fele aranyban vasarolunk sajatmarkas es markas termékeket is, mindig van otthon cola, rostos gyümölcslevek, es kizárólag Szentkirályit iszunk
2019. szept. 29. 18:33
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Nyilván nem ez a legnagyobb tétel de a drága ásványvizet pl teljesen felesleges megvenni szerintem. Lehet venni feleannyiért vagy csapvizet inni ami még a környezetnek is jobb, és ez semmilyen minőségi változást nem jelent.

Az hogy van mindig otthon üdítő meg gyümölcslé az normális szerintem, de az már durva ha mondjuk minden családtag napi szinten fogyasztja ezeket. Akkor simán elfogy napi 1-2 doboz/üveg, ami azért már megdobja a költségeket.

Azt sem hiszem hogy fontos lenne mindennap 2 fogást főzni, bár ezen nehéz spórolni ha úgyis azt viszitek utána munkába is stb. Desszert sem kell mindennap, heti 1-2 simán elég szerintem.

2019. szept. 29. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk mindennap desszert az tényleg luxus, főleg ha márkásabb fajta! Én is édesszájú vagyok, de attól még nem eszem mindennap édességet, pedig megtehetném! Ráadásul abból is saját márkás pudingpor van itthon, amit jó ha 3-4 hetente eszünk, azon kívül bevásárláskor csak ha megkívánjuk, akkor pár szelet csoki, vagy fűszeresből chips!

Sajnos a sertéshús ára az elmúlt hónapban eléggé megugrott, most bolttól függően átlag 1500 Ft/kg, és mivel nekünk például mindegy, hogy milyen hús, ezért most szinte kizárólag csak csirkét veszünk, az a legolcsóbb!

Italból mi a Penny Marketből szoktunk venni Aquarius ízesített ásványvizet (most már Kékforrás a neve), amiből 540 Ft egy hatos pakk (6x1,5 liter), és átlag 8-10 pakk mindig van itthon, szóval nem kell sűrűn venni, pár hónapig elég!

Amúgy a mennyiség is számít, és megmondom őszintén, eléggé nagyétkűek vagytok, még ha hetente párszor a nasit is belevesszük, 250 ezer Ft ez 5 ember havi normális adagjának akkor is majdnem a duplája! Ha ezt emberekre és időbelileg is lebontjuk, én ennyi kajától már tuti rosszul lennék! (175 cm és 65 kg vagyok)

2019. szept. 29. 21:56
 5/9 anonim ***** válasza:
25%
Húsfogyasztást kell vissza fogni nem kell drága húst venni és minden nap húst enni .nem kell üditöket otthon tartani egyáltalán.máris több pénz marad a pénztárcába.
2019. szept. 30. 06:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Írjatok heti menüt és tartsátok ahhoz magatokat. Ez az azt vesszük, amit megkívánunk gondolkodás egyértelműen pazarló. Napi két fogás plusz desszert is szükségtelen. Cola, rostosle is felesleges, sőt, az ásványvíz is, hacsak nem ihatatlan a csapvíz.
2019. szept. 30. 08:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos valaszokat, megfontolunk minden tippet
2019. szept. 30. 08:23
 8/9 anonim válasza:
77%

Nem sok sztem,inkább sok a junk food.

Üdítőt kivenném,főznék helyette teát,vizet innék.

Nekünk kettőnknek 130e a kaja kb,de nem étterem hanem főzünk mivel mindketten komolyan sportolunk.

Hús az napi összesen 1kg megy el nekem 70-80dela páromnak 25-30 kb.

Desszertet nem eszünk soha,meg ilyeneket.

Így nem tűnik soknak mert 50e per fő inkább a minőség az ételeknek.

2019. okt. 1. 16:44
 9/9 A kérdező kommentje:
köszii
2019. okt. 2. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!