A rendszerváltás előtt tényleg jobb volt a Pilóta keksz, vaníliás karika, Boci csoki, Danett puding, stb?
Minden, de minden! Tapasztalatból mondom.
Ma már sokkal több a mesterséges adalékanyag a termékekben.
De ha új tulajdonosa lesz egy gyárnak, vagy átcsomagolják a terméket, már akkor is másabb/rosszabb lesz, hiába vették át a licencet.
Nem.
Kekszek akkoriban is ócska bevonómasszával készültek, mint most.
ja és a Danette az a 90-es évektől jött be, a rendszerváltás előtt nem voltak itt Danone termékek.
a csokik között voltak jók is, például az alpesi csoki.
de az olcsóbb csokik (africana, kajla) nem csokik voltak, hanem bevonómasszák (kakaóvaj nem volt bennük, csak margarin)
Nem. A hagyományos étcsokis kekszek jók most is. Nekem jobb is. Régen keményebb volt.
Csokik a mai jó minőségű csokikhoz képest ócskák voltak nagyon. De csak az volt, így azt szerettük.
Rosszabb volt.
De a "nosztalgikus idiotizmus" mindent megszépít.
Nem volt összehasonlítási alap, tehát ízlett.
Ma már millióféle van és igényesebbek lettünk.
Talán egy valamit vettem észre, de lehet, hogy ebben nincs igazam, hogy régen nem voltak ennyire émelyítően édesek a cuccok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!