Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Sparban miért nincsen a...

Sparban miért nincsen a kasszáknál mérő?

Figyelt kérdés
Az összes magyar élelmiszer boltban lemérik a kasszánál az adott gyümölcsöt, zöldséget, de most életemben először voltam egy sparban, ahol kiderült hogy a zöldséget ott helyben kellett volna lemérni nekem és felmatricázni. Majd jól le is kúrtak, hogy képzelem ezt, én meg csak néztem. Miért van így a sparokban?
2019. márc. 13. 14:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Náluk így megy. De nem hiszem hogy akkora balfék vagy hogy nem vetted észre a nagy mérlegeket. Meg aztán sok terméknél ott a mérlegkód nagy betűkkel. Azt se láttad? A kerdésed felesleges nyafogás semmi más
2019. márc. 13. 15:02
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem Spar jellemző, hanem bolt. Van ahol így, van ahol úgy kell, boltláncon belül is. Nálunk pl az Intersparban a kasszánál mérnek, de a péksütiket fel kell címkézni. Anyósoméknál a Sparban meg fordítva, ott mérni kell, a péksütit a kasszás keresi ki a kis füzetkéből.
2019. márc. 13. 15:09
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom így gyorsabb nekik...

Egyébként én is jártam már így, és nem azért kedves első mert én hülye vevő nem vettem észre a mérleget(mert pl a lidl-ben van mérleg, de mégcsak nem is matricás), hanem mert iszonyat ritkán járok spárba és meg se fordult a fejemben, hogy nekem kell lemérjem...

Azt viszont én is tapsztaltam és nem értem, hogy ezért miért kell bunkón és mások előtt alázva a vásárlóra szólni...

Nem is szívesen járok spárba a stílusuk miatt..

2019. márc. 13. 15:12
 4/12 A kérdező kommentje:

"akkora balfék vagy"

29 éves vagyok és még életemben nem jártam olyan boltban ahol nem a kasszánál kell lemérni. Nem tudtam hogy létezik ilyen.

2019. márc. 13. 15:16
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Auchanban nem voltál még?
2019. márc. 13. 15:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem.
2019. márc. 13. 15:34
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

Pont hogy az a ritkább, ahol a pénztárnál mérnek, és csak néhány éve lett ez bevezetve. Szóval az a normális/átlagos, hogy te matricázol.

Tescoban is fel lehet matricázni mindent (csipogós vásárláshoz), bár igaz, ott mérleges a pénztár is, szóval választhatsz.

Az, hogy bunkók voltak, nyilván nem normális ettől függetlenül.

2019. márc. 13. 15:39
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem biztos amúgy, hogy nem mérleges az a vonalkódolvasó tálca!

Szóval csak úgy mondom, ne adj isten ezen felbátorodnál, és holnap visszamennél, betennél a zacskóba mondjuk 3 almát, lemérnéd, felcímkéznéd, majd ezután beletennél még egy almát és úgy kötnéd be a zacskót... mert ugye ez klasszikus trükk volt a teszkó őskorában - :)

akkor ne tedd!

Mérlegük lehet hogy van, csak nem olyan a rendszerük, hogy nekik kell a kódot beütni, de ettől még leellenőrizhetnek hogy "jól" mértél e.

2019. márc. 13. 17:29
 9/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Nálunk a Sparban nem is kell visszanyitni a zacskót, beírod a kódot utána meg a darabszámot és nyomtatja a matricát,de itt csak a pékárura vonatkozik.

Amúgy ezeken a helyeken ki is van írva, hogy neked kell vele vacakolni,szerintem jobb így, mint hogy a pénztáros keresgeti meg kérdezgeti mi micsoda.

2019. márc. 14. 06:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az Auchanban is a vevő méri. Én többnyire az Interspárba járok, sokszor elfelejtik a vevők lemérni az árut, napi szintű dolog. Sosem morognak érte a pénztárosok, (nekik attól még a munkaidejük ugyanaddig tart) legfeljebb a sorban állók húzzák a szájukat. Szerintem felfújod kicsit.
2019. márc. 14. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!