Ha az eladó valamit rosszul ütött be és 3 azonos italt 1-nek számolt, végül pedig 990-et fizettem 1580 helyett, abból lehet baj? Vagy ennek csak örülni kell?
Most volt velem először ilyen.
Már hazajöttem, itt nézem a blokkot és csodálkoztam is kicsit a pénztárnál, mert fejben én is a 990-nél többet kalkuláltam.
Csak nem tudom ez most törvénybe ütköző-e, hogy ilyenkor nem szólunk, vagy ilyesmi. Első ez nekem, még nincs tapasztalatom
19/L
Hagyd most már szerintem, hacsak nem jársz oda gyakran, ezesetben következő alkalommal odaadhatod a hiányzó összeget, bár ha nem teszed sem lesz bajod szerintem.
Ha még a boltban észreveszem, én szólni szoktam, vagy ha olyan hely, ahol sokszor fordulok meg, ahogy írtam, visszaadom legközelebb.
Jogilag törvénybe ütközik, hisz a számlán tételesen csak egy termeket vasaroltal de harmat hoztál el, így ez gyakorlatilag lopás.
A gyakorlatban azonban tipikusan "ez van" szituáció, senkit sem erdekel, meg nem is kassza hiányt hanem leltárhianyt generáltal, az pedig rendes üzleteknel bizonyos százalékig kalkulált veszteség. Ez az összeg pont az ilyen mulasztások miatt van elhatárolva, tehát összességében semmi nem történt. Ahol kell, ott számítottak erre.
Köszi az eddigi válaszokat!
A Penny-ben voltam, ahová havonta egyszer-kétszer járok, de annyira nem ismerem az eladókat.
Nem lesz gond. Én is jártam már így. Ha ott észreveszem, akkor szólók. De ha otthon, akkor ezért nem megyek vissza.
A pénztárosnak sem lesz semmi baja, nem lesz hiánya, mert nem rosszul adott vissza.
Dehogyis ütközik törvénybe... béna colt a kasszás, hét ez van, legközelebb majd figyel.
Egyébként én nem adom ilyenkor oda a fennmaradot, igy járt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!