Szerintetek törvénysértő-e, ha egy élelmiszerlánc üzlete nem veszi át az ott vásárolt visszaváltható üres üvegeket?
Úgy tudom ezt törvény biztosítja a vásárlók részére.
A Tesco minden üzletében sehogy sem működik az üveg visszaváltás, és újabban az információs pultnál sem hajlandóak visszavenni az üres üvegeket. Mellesleg ezzel forintban mérhetően megkárosítják a vevőiket, az államot és a környezetet.
Hát, nálunk is működik a Tescoban az üvegvisszaváltó, de már nem úgy megy, mint régen, hogy beállsz a kis ablakhoz, meg nem úgy, mint a Coopban, hogy a kasszánál váltod be az üvegeket... általában az épület oldalában van egy külön kis helyiség, ott vannak gépek, amikbe be kell pakolni az üvegeket, és az adja ki a blokkot is.
Vagy a Sparban az üzleten belül találod meg ezt a gépezetet. De ezek mindig működnek.
Merrefelé laksz, hogy a környéken MINDEN Tescoban leálltak az üvegvisszaváltó gépek?
Soproni Tesco-ban 8 év alatt eddig akárhányszor vittem üveget, soha nem működött a visszaváltó gép. Eddig az info-pultnál visszavették, most már ott sem, még a főnök sem. Múltkoriban elvittem győrbe, ott sem vették vissza, meg tatán sem. Kihajítottam. Ezért gyűjtögetem?
Az üvegre rá van írva, hogy visszaváltható.
A győri Tescoban is működik a vissza váltás.
Egy Tescos dolgozó. :)
Az üvegvisszaváltó sajnos sokszor "elromlik", mert a sok IQ huszár meg alkesz minden xart belegyömöszöl mikor egyértelműen rá van írva milyen üveget fogad el.
De ilyenkor kézzel ürítik és megy minden tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!