Valaki ért a mézekhez? Mitől lehet ez?
Nyáron vettem egy krémes mézet. Nem gyakran használom, mert sütikbe a sima mézet használom, ezt csak vajas-mézeshez. Ma akartam enni és olyan furán nézett ki. Az tetején lévő rész, majdnem a fele, kristályos lett. Ez gondolom, még nem gond. Bár korábban ilyet nem tapasztaltam. A korábbi üveg és évek alatt fogyott el és semmi sem változott benne. Szóval ez fura. Ráadásul valahogy megnőtt annak a kristályos résznek a térfogata, felnőtt a tetőig. Amikor kinyitottam, akkor pukkant is egyet, szóval a levegő is eltűnt belőle.
Ez mitől van?
A mézek többsége kristályosodik idövel. Kivétel akác, kakukkfü és talán a hárs. Ovatos melegitéssel folyékonnyá lehet tenni ujra. (Höfok a gugliban.) "megnőtt annak a kristályos résznek a térfogata, felnőtt a tetőig" Nem értem.
Pukkanásrol fogalmam sincs.
A kristályosodással nincs gond.
Inkább ez, hogy megnőtt.
Egyébként repceméz.
Én is erjedésre gondoltam. Csak nem tudom, mitől lehet, és hogy ez normális-e. Korábban ilyet nem tapasztaltam még.
kristályosodás térfogat-növekedést eredményez, ez pedig nyomást.
a pukkanás sima össze préselődött levegő volt.
oké, akkor megnyugodtam :)
Egyébként ettem belőle és az íze nem változott.
Csak azért volt fura, mert korábban nem lett ilyen sose a krémméz, csak a sima kristályosodott. De akkor azok biztosan valami másból voltak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!