Miért volt ezért mérges a boltoscsaj?
Egy kis közért élelmiszerboltban vettem egy doboz tejet és a pénztárnál ahogy kifizettem a pénztárgépből mikor kitépte a blokkot a csaj nem nekem adta ide,hanem hátra beledobta a műanyag szemeteskosárba ahol már sok összegyürt blokk volt. Én meg mondtam neki,hogy "a blokk az hol van"? Kérném. Erre cuppogva morcosan lehajol a műanyag kukához,ki akarta venni de már nem tudta,hogy melyik az a sok közzül és mérges arccal beütötte mégegyszer a vásárolt tejemet és idenyomta a blokkot,mondtam köszi,szia. Nade ő nem mondta ám ,hogy szívesen meg heló semmi.
Miért volt ezért mérges?
A blokkot a vásárlónak kell odaadni,nem ledobni egy blokkgyüjtő kukába. Vagy azt hitta,hogy egy tejért nem kell blokkot adni a vásárlónak?
Dobja ki akkor, amikor a vásárló máf elment, és ott hagyta!
Kötelessége odaadni, kérdező, ne hibáztasd magad.
Tegyük fel, mi van akkor, ha a tej nem jó, akármiért. (Le van járva, vagy rossz körülmények közt szállították, tárolták, megromlott,stb.) Hogy viszed vissza, ha nincs meg a blokk?
A legtöbb vevő nem szokta kérni a blokkot, ezért a csaj inkább helyből a kosárba dobja, mert különben teleszemetelnék vele a boltot.
Te viszont kérted a blokkot, de már nem találta meg a többi között, és emiatt - mivel újra be kellett ütnie - több száz forintos vesztesége keletkezett. Ez bosszantotta őt.
Örülök, hogy fényt tudtam deríteni számodra az emberi lélek egyik fehér foltjára, és sikerült megvilágítanom számodra ezt a tényleg rejtélyes, még mesterpszichiáterek és mesterdetektívek számára is igen nehezen kibogozható esetet.
Ahogy valaki irta: Azért kellett a blokk,mert ha valami baj van a tejjel a blokkal tudok reklamálni.
Már szívtam meg nem tejjel,felvágottal. Hazamentem akkor vettem észre hogy nem volt jó a felvágott ,de már a blokkot kidobtam és nem tudtam visszamenni reklamálni. Azóta tanultam az esetből és mindig elviszem a blokkot.
A kiscsajnak meg ,hogy mégegyszer be kellett ütni. Tanulópénz,hogy máskor nem dobja ki a blokkot hozzáteszem szabalytalanul hanem odaadja a ásárlónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!