Mit árulhatok az iskolabüfében?
Konkrét termékeket nem nevez meg a NÉBIH, hogy miket árulhatok, csak azt hogy mit ne tartalmazzon a termék. Kértem hogy adjanak egy listát, hogy mit lehet akkor árusítani, de a válasz az volt, hogy ilyen lista nem létezik. Az iskola és az SZMK, valamint az egészségügyi dolgozó kérésére több terméket megszüntettem (cola, chips, stb.) Kiegészítettem a termékkínálatot friss és aszalt gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű kekszekkel, péksüteményekkel, puffasztott gabonákkal, különféle tejtermékekkel. Szívbarát margarint és sovány felvágottakat, friss sajtot valamint salátát, uborkát teszek a korpás zsemléből készített szendvicsekbe. Mindenki meg volt elégedve,jött a NÉBIH-től egy ellenőr, megvizsgálta az összes terméket amit a boltban talált, kb a fele nem felelt meg az előírásoknak. Felszólítottak, hogy ezen termékeket vonjam ki a forgalomból. Kérdeztem, hogy mivel helyettesítsem ezeket, amik szerintük egészségesek? A válasz, hogy nem az ő feladatuk tudni. A gyerekek nem salátát akarnak venni, meg puffasztott rizst. Ha nem kapják meg itt,akkor iskolába jövet a boltban veszik meg-sokszor a szülők- a süteményt, a cola-t, chipset, a nagyobbak az energiaitalt. Akkor kérdem én: az iskolák közelében lévő élelmiszerboltokban miért vehetik meg ezeket a termékeket a gyermekek minden következmények nélkül.
Tanácstalan vagyok, félek nem tudom gazdaságosan üzemeltetni az iskolabüfét, ha csak ilyen termékeket lehet árusítani. Egyszerűen nem kell a gyerekeknek, kinevetnek, hogy mit akarok én eladni nekik.
Ha van valakinek ötlete, vagy tapasztalata, kérem ossza meg velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!