Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Mit árulhatok az iskolabüfében?

Dtomi75 kérdése:

Mit árulhatok az iskolabüfében?

Figyelt kérdés

Konkrét termékeket nem nevez meg a NÉBIH, hogy miket árulhatok, csak azt hogy mit ne tartalmazzon a termék. Kértem hogy adjanak egy listát, hogy mit lehet akkor árusítani, de a válasz az volt, hogy ilyen lista nem létezik. Az iskola és az SZMK, valamint az egészségügyi dolgozó kérésére több terméket megszüntettem (cola, chips, stb.) Kiegészítettem a termékkínálatot friss és aszalt gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű kekszekkel, péksüteményekkel, puffasztott gabonákkal, különféle tejtermékekkel. Szívbarát margarint és sovány felvágottakat, friss sajtot valamint salátát, uborkát teszek a korpás zsemléből készített szendvicsekbe. Mindenki meg volt elégedve,jött a NÉBIH-től egy ellenőr, megvizsgálta az összes terméket amit a boltban talált, kb a fele nem felelt meg az előírásoknak. Felszólítottak, hogy ezen termékeket vonjam ki a forgalomból. Kérdeztem, hogy mivel helyettesítsem ezeket, amik szerintük egészségesek? A válasz, hogy nem az ő feladatuk tudni. A gyerekek nem salátát akarnak venni, meg puffasztott rizst. Ha nem kapják meg itt,akkor iskolába jövet a boltban veszik meg-sokszor a szülők- a süteményt, a cola-t, chipset, a nagyobbak az energiaitalt. Akkor kérdem én: az iskolák közelében lévő élelmiszerboltokban miért vehetik meg ezeket a termékeket a gyermekek minden következmények nélkül.

Tanácstalan vagyok, félek nem tudom gazdaságosan üzemeltetni az iskolabüfét, ha csak ilyen termékeket lehet árusítani. Egyszerűen nem kell a gyerekeknek, kinevetnek, hogy mit akarok én eladni nekik.

Ha van valakinek ötlete, vagy tapasztalata, kérem ossza meg velem.

2015. jan. 21. 18:39
 1/1 anonim ***** válasza:
Nálunk a büfében van rántottás zsömle, olyan, hogy van egy teljes kiőrlésű zsemle, ebben van a rántotta és paradicsom szeletek vannak benne. Ez nagyon menő, előre kell leírni, hogy ki mennyit kér,mert nagy az igény rá. Árulnak még túró rudit, kinder tejszeletet, cerbona szeletet, győri édes kekszet, dobozos tejet, tejes kávét, kakaót is. Zsebi, füzet, toll, ceruza is dobhat valamit a jövedelmen. Van nálunk gyümölcs saláta kis műanyag dobozban villával, natúr hús salátával, görög saláta is, ezek nagyon kedveltek. Továbbá van 100% levek, meg ilyen topjoy 250ml-es lé, ezek is kedveltek.Bár nálunk árulnak péksütit, rántott húsos szendvicset, melegszendvicset is. Diák csemege, sótlan mogyoró esetleg még.
2015. jan. 21. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!