Ki melyik piacot szereti a legjobban? Es miert?
Nincs olyan, amit csak piacon veszek.
Ha kijutunk, akkor tojást, tejet, szezonális zöldséget gyümölcsöt.
De ezeket megveszem hipermarketekben is.
Diót csak piacon veszek (vagy háztól). Szezonális gyümölcsöket is nagyrészt (eper, meggy, málna, cseresznye, barack), de azokat nem kizárólag. Emiatt tavasszal, nyáron jóval többször is megyek mint így télen.
Illetve a piac épületében van egy viszonylag olcsó bolt ahol xilitet, mandulalisztet meg hasonlókat lehet venni. (3. kerület Kórház utca)
Szegedcity.
Olyan nincs, amit soha nem vennék meg boltban, mert a szükség nagy úr, de ha van választási lehetőségem piacolok. Vagy olcsóbb vagy egy árban vannak a boltival, akkor meg támogassuk a helyi termelőket :) (Meseszép spárgát pl. feleannyiért szereztem, mint ahogy a multiban árulták a kissé fonnyadtat.) Az is segít, hogy betéve tudom kitől mit érdemes venni. Szóval a hús, tojás, méz, zöldségek, gyümölcsök, gombák, olajos magvak, aszalt gyümölcsök szinte mindig a piacról jönnek. Esetenként a sajt és a joghurt, illetve a fűszerek egy része is.
A Bödön piacon (kézműves-háztáji) is elő szoktam fordulni, ott általában kenyérre való kencéket szoktam vadászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!