Ez jó ötlet lenne? Vagy létezik már ilyen?
Az elképzelés az, hogy a gyorsan romló (1-2 nap alatt), illetve minőségi értékét vesztő élelmiszerek (pékáruk, zöldségek, gyümölcsök) ára az idő elteltével folyamatosan csökkenne. Pl. nyitáskor a frissen sült, még meleg kifli 30 Ft, 2 óra múlva 28 Ft ... stb.
Persze ami lassabban veszít az élvezeti értékéből, ott nagyobb időközönként csökkenne az ár.
Most is vannak üzleteket, ahol a lejárathoz közeli élelmiszereket, stb. olcsóbban adják.
De óránként leárazni nem lenn értelme. Az üzletnek nagyon sok adminisztrációt jelentene.
Ez nagy ötlet, egy csomó boltban van ilyen :D
Pl. Lipóti Pékség
Igaz nem 2 óra múlva, hanem utolsó 1 vagy 2 órában zárás előtt féláron van, vagy 2-t fizet 3-at vihet.
Ezt saját boltjukban dolgozó zöldségesek már csinálják egy ideje.
Pl. elmegyek szombat 11-kor, egy órával zárás előtt lecsópaprikát venni, mert akkor jut eszembe, de nem tetszik, mert már kezd foltosodni. A boltos látja hogy fintorgok, megkérdezi segíthet-e, én meg elmondom mi a bajom. Erre azt mondja, hogy válogassak a "normál" paprikájából, az sem fogy eléggé és úgyis már közelít a lecsóhoz az is - odaadja lecsó árban.
Ha valami nem megy nyereséggel (mert ki akar csúnya zöldséget, még akkor is pár óra múlva megrágja és onnantól nem számít), akkor legalább veszteségminimalizálásra kell játszani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!